Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA ootab järgmisel nädalal seitset tuhandet loomapidajat saatma taotlusi elektrooniliselt (2008-03-13 11:56:06)


Alates 19. märtsist saavad loomapidajad esitada Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametile (PRIA) loomakasvatustoetuste taotlusi. Tänavu on esmakordselt kõigil soovijatel võimalus oma taotlus teele saata ka elektrooniliselt kliendiportaalis e-PRIA.

„Erinevad e- ja m-teenused on paljudes valdkondades juba harjumuspärased ning tahame ka oma klientidele luua rohkem ja kaasaegsemaid kanaleid PRIAga suhtlemiseks,” selgitas PRIA peadirektori asetäitja Ahti Bleive.

Peamiste põhjustena, miks peaks taotlejad eelistama e-taotlemist, tõi Bleive välja kolm aspekti: „Esiteks jääb taotlejal ära sõit PRIA büroosse ja võimalik järjekorras seismine. Samuti on portaalis suur osa taotlusest juba eeltäidetud ja loomapidaja ei pea enam ükshaaval sisestama kõikide loomade andmeid, need tulevad automaatselt PRIA registritest ning piisab paarist hiireklikist, et taotlust teele saata. Sellega väheneb ka vigade arv taotluste esitamisel, sest toimuvad automaatsed registrikontrollid meie andmetega ning esmased vead saab taotleja kohe parandada.”

Loomatoetuste taotlemise lihtsustamiseks saatis PRIA sel nädalal ligi 7400 loomapidajale juhendi e-PRIA kasutamise kohta. e-PRIA infoportaal asub aadressil https://www.eesti.ee/epria/ ning selle vahendusel saab praeguseks esitada pea kõiki loomapidamisega seotud andmeid. „Tulevikus tahaks jõuda nii kaugele, et meie kliendid saaks kõik olulisemad PRIAga seotud toimingud teha oma kodust arvuti tagant,” tõi Bleive välja ka e-PRIA tulevikuperspektiivi.

„Loomatoetuste e-taotlemine on esimene kord, kui nii suur hulk taotlejaid meie e-teenuseid ja portaali kasutavad ning loodame, et mingeid tehnilisi probleeme taotlejate jaoks ei esine,” ütles Bleive, kuid lisas, et sellist ohtu sajaprotsendiliselt välistada ei saa.

e-PRIA kasutamiseks on vaja internetiühendusega arvutit ning ID-kaarti koos selle lugejaga või internetipanga kasutajatunnuseid.

Täpsemat teavet loomatoetuste taotlemiseks saab PRIA kodulehelt www.pria.ee<http://www.pria.ee/> ning PRIA piirkondlikest büroodest. Loomatoetuste taotluste vastuvõtt kestab 19. märtsist 6. aprillini.

 

Allikas: Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) 13.03.08 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.