Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA toetab põllumaade metsastamist (2008-03-12 09:08:25)


14.-31. märtsini 2008 saab põllumajandusmaa omanik, kes võttis endale 2005. või 2006. aastal viieaastase põllumaade metsastamise kohustuse, taotleda Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametist (PRIA) toetust rajatud metsakultuuri hooldamiseks või täiendamiseks.

Toetussummad ei ole muutunud: hooldustoetus on 1205 krooni hektari kohta, täiendamistoetus 2003 kr/ha.


Noore metsakultuuri hoolduseks loetakse rohimist, niitmist, multšimist, mulla kobestamist, taimekrae paigutamist taime ümber ja põllule piirdeaia rajamist. Toetuse saamiseks piisab ühest nimetatud tegevusest taotluse-aastal, kui aga metsastatud põllumaa ümber on pärast metsakultuuri rajamise toetuse saamist rajatud piirdeaed, siis võib taotluse esitada ka järgnevatel aastatel ilma, et peaks lisaks tegema veel mõnd hooldustegevust.

 

Hooldus peab kogu metsastamistoetuse algul deklareeritud põllu ulatuses olema tehtud 1. oktoobriks ja olema visuaalselt kontrollitav kuni 1. novembrini.


Metsakultuuri täiendamistoetust makstakse hukkunud taimede asendamiseks siis, kui hukkunud taimede osakaal noorte puutaimede seas on vähemalt 25%. Ühel hektaril peab ühtlaste vahedega kasvama vähemalt 2000 taime. Uued taimed tuleb soetada isikult, kel on kultiveerimismaterjali tootmiseks Metsakaitse- ja Metsauuenduskeskuse väljastatud tegevusluba.


Taotlusi võetakse vastu PRIA piirkondlikes büroodes ning sealt võib küsida taotluste jaoks põldude loetelu ettetrükki (põllumassiivi numbritega), mille kohta on võimalik metsastamistoetusi taotleda.


Lisainfot ja taotluse vorme saab PRIA piirkondlikest büroodest ja kodulehelt www.pria.ee.

Põllumaade metsastamise toetuse abil on Eestis metsakultuure rajatud kokku 3215 hektaril. Hooldamistoetust määras PRIA mullu 1567 hektarile 1,9 mln krooni, täiendamistoetust maksti 276 hektari eest 0,5 mln krooni.

Käesoleval aastal teeb PRIA täiendamistoetuse määramise otsuse 15. augustiks, toetus makstakse välja 10. oktoobriks. Hooldustoetuste määramine otsustatakse 2. jaanuariks 2009 ja toetused makstakse välja hiljemalt 2. veebruariks 2009.

Allikas: PRIA 12.03.08 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.