Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
On alanud Soome tuumajaamade keskkonnamõju hindamise avalikustamine (2008-03-11 18:24:04)


Eesti Keskkonnaministeerium on saanud Soome Keskkonnaministeeriumilt tutvumiseks ja ettepanekute tegemiseks Olkiluoto tuumaelektrijaama laiendamise keskkonnamõju hindamise (KMH) aruande ja Soome täiendava tuumaelektrijaama rajamise KMH programmi.

Olkiluoto tuumaelektrijaama laiendamise KMH aruanne annab ülevaate keskkonnamõjudest, mis võivad kaasneda jaama laiendamisega. Uue tuumaelektrijaama rajamise projekti kohta on valminud KMH programm, mis näitab, milliseid keskkonnamõjusid on kavas hinnata.

Eesti märkusi ja ettepanekuid Olkiluoto KMH aruande kohta ootab Soome Keskkonnaministeerium 28. aprilliks 2008. Samuti oodatakse Eestilt 14. aprilliks otsust Soome täiendava tuumajaama rajamise piiriülese KMH osalemise soovi ning KMH programmi täiendusettepankute osas.

Materjalide avalikustamiseks ning Soomele ettepanekute esitamiseks korraldab Eesti Keskkonnaministeerium materjalide avaliku väljapaneku ja avaliku arutelu. Ingliskeelse Olkiluoto tuumaelektrijaama laiendamise KMH aruandega ja Soome täiendava tuumaelektrijaama rajamise KMH programmi ning nende eestikeelsete kokkuvõtetega on võimalik tutvuda Keskkonnaministeeriumi keskkonnakorralduse büroos (Narva mnt 7a, Tallinn, kab 428) ja Keskkonnaministeeriumi veebilehe vahendusel (http://www.envir.ee/975373). Olkiluoto KMH aruande ning Soome täiendava tuumaelektrijaama KMH programmi avalik arutelu toimub 28. märtsil Keskkonnaministeeriumi suures saalis (Narva mnt 7a, Tallinn), algusega vastavalt kl 13 ja 15.

Arvamused, ettepanekud ja vastuväited KMH aruande ja KMH programmi kohta palub Keskkonnaministeerium esitada kirjalikult aadressil Narva mnt 7a, 15172 Tallinn, e-postiga min@envir.ee või avaliku arutelu ajal. Soome täiendava tuumaelektrijaama rajamise KMH programmi kohta oodatakse ettepanekuid ja vastuväiteid 7. aprilliks ning Olkiluoto tuumaelektrijaama laiendamise KMH aruande kohta 20. aprilliks 2008. Eesti Keskkonnaministeerium võtab riigi seisukoha kujundamisel arvesse avalikustamise jooksul laekunud ettepanekuid ja märkusi.

Olkiluoto tuumaelektrijaam asub Soome edelarannikul. Tuumajaama arendaja, Teollisuuden Voima Oy, soovib tuumajaama laiendada neljanda energiablokiga (reaktor koos selle juurde kuuluvaga). Fonnovoima Oy kaalub Soome uue ühe või kahe reaktoriga tuumaelektrijaama rajamist kas Kristinestadi, Pyhäjokisse, Ruotsinpyhtäässe või Simosse, et katta elektritarbimise mahu suurenemist. Elektrijaama elektriline võimsus on 1500-2500 MW. KMH käigus käsitletakse neid nelja omavalitsust kui alternatiivseid asukohti, et leida tuumajaamale neist sobivaim.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 11.03.08 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.