Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Looduskaitsjad ja jõustruktuurid arutasid koostöövõimalusi (2008-03-04 14:21:12)


Riikliku Looduskaitsekeskuse Ida-Viru regiooni töötajad kohtusid veebruari teises pooles kaitseväe, piirivalve ja kaitseliidu kohalike esindajatega, et arutada erinevaid koostöövõimalusi.

Looduskaitsjad kohtusid Eesti Kaitseväe Kirde Kaitseringkonna, Kirde Piirivalvepiirkonna ja Kaitseliidu Alutaguse malevaga ning leppisid kokku, milliseid kaitsekorralduslike tegevusi ja kuidas oleks võimalik ühiste jõududega läbi viia.

Kaitsevägi nõustus oma väljaõppeprogrammide raames kaasa lööma ebaseaduslike teede sulgemisel ja kaardistamisel, sildade ehitusel ja kaitsealuse pankranniku jalami koristamisel Ontika, Udria ja Päite maastikukaitsealadel, prügi kaardistamisel ning karuputke tõrjumisel oma territooriumilt.

Piirivalve lubas aidata erinevate rikkumiste teemalise info vahetamisel ja järelvalve teostamisel, tehes oma patrullkäikudel märkusi ebaseaduslikele lõkketegijatele ja autoparkijatele. Samuti täpsustati piiritsoonis asuvatel kaitsealadel tegutsemiseks vajalikku mõlemapoolset kooskõlastuste korda.

Kaitseliit oli nõus lastele loodusharidust andma, õpetades maastikul liikumist ja looduskeskkonnas toimetulekut. Samuti jätkatakse koostööd tulekahjude kustutamisel, loodusrikkumistest teavitamisel ja puude istutamisel.

„Kui kaitsevägi peab niikuinii õpetama ajateenijad silda ehitama ja teetõkkeid rajama, pangast laskuma ja tõusma jms., siis võib seda kõike teha näiteks kaitsealadel, kus see lisaks treeningu eesmärgile teenib ka looduskaitse huve ja loob püsiväärtusi,” ütles LKK Ida-Viru regiooni direktor Kaili Viilma.

Edasist koostööd ja infovahetust korraldatakse osapoolte määratud kontaktisikute vahendusel. Ühistegevuse läbiviimise kohad kaitsealadel valmistab ette ja pakub välja LKK Ida-Viru regioon. Ühiselt pannakse paika ürituste täpne ajakava ning tegevusplaan.

 

Allikas: Riikliku Looduskaitsekeskuse 4.03.08 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.