Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajandusministrid Barnier ja Seeder: kompromissile jõudmine on võimalik (2008-03-03 15:14:13)

 

Helir-Valdor Seederi ja Prantsuse põllumajandusministri Michel Barnier kohtumisel olid põhitähelepanu all toiduturgude stabiliseerimise ja kriisijuhtimise temaatika ning ELi ühise põllumajanduspoliitika (ÜPP) muudatuste osas poliitilisele kokkuleppele jõudmine.

Mõlemad ministrid rõhutasid, et tuleb välja töötada mehhanismid, mis aitaksid kaasa toiduturgude stabiliseerimisele ning võimalike kriiside (toiduhügieeni, ilmastiku jms) ärahoidmisele. Samas rõhutati ka väljastpoolt ühendust tuleva toidu impordi vastavuse olulisust ELi standarditele, et kaitsta kohalikke tarbijaid ning tootjaid.

Ministrid tunnistasid, et kuigi ELi riikide põllumajandussektorid on vägagi erinevad, on ÜPP muudatuste osas kompromissile jõudmine võimalik ning vägagi vajalik. Barnier väljendas lootust, et Euroopa Komisjoni poolt mais esitletava ÜPP muudatuste ettepanekute paketi osas jõutakse novembri põllumajanduse ja kalanduse ministrite nõukogus lõplikule kokkuleppele.

Ministrid nentisid ka, et kuigi mõnede küsimuste osas ollakse Eestis ja Prantsusmaal ühel meelel, on ka teemaderinge, mille osas tuleb kompromissini jõudmiseks pidada täiendavaid arutelusid. Üheks selliseks teemaks on modulatsioon, ehk finantsressursside suunamine ÜPP esimesest sambast (otsetoetused) teise sambasse (maaelu arengu toetused).

Kohtumise lõppedes kutsus Barnier Eesti põllumajandusministrit üles osalema ka septembris toimuval mitteametlikul Euroopa Liidu põllumajanduse ja kalanduse ministrite nõukogul, kus põhiteemaks ongi arutelud ÜPP tuleviku osas.

Pressikonverentsi lindistus on kättesaadav põllumajandusministeeriumi kodulehel aadressil http://www.agri.ee/?id=27604. Põllumajandusministrite kohtumisest on saadaval ka trükikvaliteedis fotod, mis on kättesaadavad aadressil http://www.agri.ee/?id=27623. Fotode autor on Karin Kaljuläte (Maaleht).

Michel Barnier kohtus oma tänase Eesti visiidi käigus ka Riigikogu Euroopa Liidu asjade ning maaelukomisjoniga (täpsem info http://www.riigikogu.ee/?id=49153) ja peaminister Andrus Ansipiga (täpsem info http://www.valitsus.ee/brf/?id=293276).

Barnier tänane Eesti visiit on seotud läheneva Prantsuse eesistumise perioodiga (juuli-detsember 2008) ning selle eesmärk oli tutvustada Prantsusmaale olulisemaid põllumajandusvaldkonna teemasid, pöörates erilist tähelepanu Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika (ÜPP) tulevikuaruteludele.

Eesti seisukohad ÜPP muudatuste kohta kiideti Vabariigi Valitsuse poolt heaks 7. veebruaril. Seisukohtadega on võimalik tutvuda põllumajandusministeeriumi kodulehel aadressil http://www.agri.ee/?id=27045.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 03.03.08 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.