Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Hüdroloogid avavad Vihterpalus hüdromeetriliste mõõtmiste jaoks silla (2008-03-03 14:48:36)

 

Kolmapäeval, 5. märtsil avab Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut (EMHI) Harjumaal Vihterpalu jõel Vihterpalu Hüdromeetriajaama juures tõstetava rippsilla veevooluhulkade mõõtmiseks.

EMHI rajas Vihterpalu jõele uue hüdromeetrilise rippsilla vana lagunenud silla asemele. “Sild on vajalik hüdrojaama põhiülesannete täitmiseks, mis omakorda aitab tagada veeressursside hulga ja kvaliteedi hindamise ning prognoosi veevajaduste rahuldamiseks, pinnaveega seotud ebasoodsate mõjude vähendamiseks ja keskkonnatingimuste säilitamiseks või parandamiseks,” ütles EMHI peadirektor Jaan Saar. “Kahjuks vana sild lagunes, mis muutis mõõtmised võimatuks. Uus sild see eest võimaldab Vihterpalu jõel vooluhulki mõõta ka jää tekke ja lagunemise perioodil täpsemalt, mis varem oli raskendatud.”

Nõuded sillale tulenevad Euroopa Liidu veepoliitika raamdirektiivist. Sild on projekteeritud tõstetava rippsillana. Silla ülemise ja alumise asendi kõrguste vahe on 1,5 meetrit. See võimaldab teostada mõõdistusi erineva veetaseme kõrguse ja jääkatte korral. Silla käiguosa pikkus on 20 meetrit, koos treppidega 27 meetrit. Silla projekteeris Ivar Talvik, ehitustöid teostas OÜ Arranta.

Vihterpalu jõe valgala pindala on 474 km², jõgi suubub Kurkse väina. Jaama asukoht on jõe suudmest 2,4 km ülesvoolu. Vihterpalu jõel saab jää tekke ja lagunemise perioodil vooluhulki mõõta ainult tõstetavalt rippsillalt. Jõge iseloomustab kõrge kevadine suurvesi ja madal veeseis suvel.

Silla pidulik avamine toimub algusega kell 14.00 Vihterpalu hüdrojaama juures.

Riikliku Keskkonnaseire Vihterpalu Hüdromeetriajaam on tegutsenud 1929. aastast.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 03.03.08 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.