Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Algamas on vääriselupaiku tutvustav kampaania (2008-03-03 12:36:50)


Eestimaa Looduse Fond (ELF) on koostöös Keskkonnaministeeriumi ja SA Erametsakeskusega alustamas vääriselupaiku tutvustavat kampaaniat. 

ELFi metsaekspert Kaupo Kohv: "Meie metsades leidub kõrgeid loodusväärtuseid, mille säilitamine aitab kaasa kogu metsamaastiku ökoloogilise stabiilsuse ja paljude haruldaste liikide püsimajäämisele. Metsa vääriselupaik on põlismetsaliikide kodu.

 

Vääriselupaigas kasvab jämedaid või väga vanu puid, leidub kuivanud tüvesid ning puutüükaid, metsa all on palju jämedat kõdupuitu. Vääriselupaik võib olla killuke kunagisest põlismetsast, aga ka põline puisniit või puiskarjamaa. Vääriselupaikade hoidmine on metsaomaniku võimalus oma metsa ise riigi toel hoida."

Metsa vääriselupaigad on põlismetsaliikide varjupaigad majandatavates metsades. Nad hoiavad põlist loodust. Vääriselupaiga raiumisel hävitame põlismetsaliikide elupaiga.
Vääriselupaigad on metsaomanike eriliselt elurikas pärandvara. Tänased omanikud saavad seda hoida ja tulevastele põlvedele edasi pärandada.

Kampaania jaoks on Eesti Joonisfilm lubanud kasutada multifilmist "Lepatriinude jõulud" tuttavaks saanud tegelaskujusid, et lõbusamas vormis juhtida tähelepanu tõsisele sisule.
Kevade kestel tutvustatakse laiale avalikkusele Eesti metsade loodusväärtusi, metsaomanikke informeeritakse vääriselupaiga kaitseks vabatahtliku lepingu sõlmimise võimalustest, samuti on plaanis metsakaitsealane viktoriin koolidele.

 

Allikas: Eestimaa Looduse Fondi 03.03.08 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.