Pärnu õieterapeut Mercedes Merimaa soovitab märtsikuus loodusest vitamiine hankida ning süüa jääkainete väljutamiseks täisteraviljatooteid.
Tärkamas on võilillelehed. Selle taime juurtest, õitest ja õievartest valmistatud tee kiirendab sapi ja maksa funktsioone 4-6 korda, puhastades nii verd, kirjutab Pärnu Postimees.
Ka nurmenukul on väikesed lehed juba väljas, üks leheke katab täiskasvanu päevase C-vitamiini vajaduse. Ebaküdoonia, astelpajumarjad, mustsõstrad on kodumaised C-vitamiini allikad. Mustsõstralehetees on C-vitamiini rohkemgi kui mustsõstramoosis.
Organismi aitavad puhastada kasemahl ja vahtramahl. Juua tasuks kvaliteetset vett. Ideaalne oleks hankida allikavett, kus mineraalid on looduslikus tasakaalus.
Pudelisse pandud allikavesi on «kinni pandud», elav vesi on hingav ja voolav. Parema vee saamiseks tuleks pudeli- või kraanivett lasta õhu käes seista ning libistada veekannu kuld- või hõbelusikas, mis rikastab vett kuld- ja hõbeioonidega. Üks võimalus on segada välja valatud vett üht ja teistpidi, mis aitab taastada vee loomuliku molekulaarsüsteemi.
Süüa tasuks täisteratooteid, mis seovad soolte seintele ladestunud jääkaineid. Teraviljakliid on organismile sama, mis pudelihari pudelile, võrdleb Merimaa. Kevadel võiks vältida rasvast liha ja suitsutatud lihatooteid. Toitaine kvaliteet sõltub taime kasvatamise meetodist, nii on kodumaine mahepõllutoit parim, mida soovitada.
Allikas: www.postimees.ee 2.03.08, Silja Joon.