Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Varase kevade märke leidub kõikjal Hiiumaal (2008-03-01 03:03:35)

 

Mullu 80. sünnipäeva tähistanud Heino Kerde rääkis, et tema Kõrgessaares asuvas koduaias õitsevad lumi- ja märtsikellukesed.

 
Orjakus aga õitsevad priimulad
(Maie Vikerpuur)


“Mitte kunagi varem minu eluajal pole need lilled õide puhkenud Eesti Vabariigi sünnipäevaks,” tunnistas Kerde pühapäeval, kui eesti rahvas pidas Eesti Vabariigi 90. sünnipäeva.

 

Teisipäeval avastas riikliku looduskaitsekeskuse Hiiu-Lääne regiooni loodusvaht Ago Treialt Kerema külas õitsele puhkenud näsiniine. Tavaliselt õitseb näsiniin Hiiumaal aprillis.

 

Hiiumaa linnuvaatleja Leho Aaslaid teatas, et ebatavaliselt soojad ilmad on meelitanud Hiiumaale ka esimesed rändlinnud. “Täna (26. veebruaril) nägin 15 hallhane Putkaste põldudel. Eelmisel aastal nägin esimesi 5. märtsil. Samuti lendavad väiksemad salgad laululuiki juba põhja suunas. Kestev soojus toob kindlasti uusi liike juurde,” kirjeldas Aaslaid teisipäeval.

 

Kolmapäeval nägi Aaslaid Vaemlas juba 12 kiivitajat. Mullu saabusid esimesed kiivitajad Hiiumaale 7. märtsil, st kümme päeva hiljem. Tartu Linnuklubi andmetel olid kiivitajad üle kogu Eesti nii vara kohal viimati 1961. aastal.

 

“Võrreldes haneliste, kuldnoka ja lõokesega, keda on siin-seal ka talviti nähtud, ei ole kiivitajat veel talvitujana Eestis kohatud. Ei tahaks küll ennustada, aga ühe kindlama kevadekuulutajana peab ta veel arvatavasti lumeolude ja külmaga toime tulema,” ütles Leho Aaslaid.

 

Allikas: www.hiiumaa.ee 29.02.08.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.