Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Taimekaitse alased teadmised ühtsesse ELi andmebaasi (2008-02-29 06:38:52)

 

Loomisel on uus Euroopa Liidu sisene andmebaas, mis aitab kasvatajal erinevate kahjurite korral sobiv tõrjemeetod valida. EL 6. raamprogrammi alt finantseeritava projekti ENDURE (European Network for the Durable Exploitation of Crop Protection Strategies) eesmärgiks on luua üleeuroopaline teadmiste võrgustik kahjurite bioloogia ning kahjuri ja taime vaheliste suhete kohta, arendada välja innovatiivsed tõrjestrateegiad, millede puhul väheneks pestitsiidide kasutamine võrreldes hetkeseisuga. Omaette eesmärgiks on, et uued teadmised jõuaksid kõikide osapoolteni: kasvatajad, nõustajad, tööstus, poliitikud ja ka tarbijad.

 

Uuringutulemuste põhjal soovitakse pakkuda mudeleid, mis arvestavad ilmastiku iseärasusi, kahjuri olemust ja arvukust jpm, ning mille abil on erinevate EL riikide taimekasvatajal võimalus valida sobivaimate tõrjemeetodite ja soovituste hulgast.

 

Mudelid arvestaksid ka pestitsiidide toimeainete kontsentratsioone ning varasemat kasutamist, vältimaks võimalike resistentsuste teket putukatel. 

 

Allikas: Põllumehe E-uudised/ www.agrsci.org 29.02.08

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.