Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Igapäevane rannikuseire Ristnas otsustati lõpetada (2008-02-26 15:23:21)

 

LKK Hiiumaa talituse töötajad lõpetasid Ristnas igapäevase rannikuseire ja öise lindude püüdmise, et asuda tagasi oma tavapäraste tööülesannete juurde. Õliseiret jätkatakse juhul, kui peaksid ilmnema uued ohumärgid või tulema teated reostusest.

Veel eile päeval nähti üksikuid kahtlaselt käituvaid ja ilmselt õlireostusega kokkupuutunud linde Kalanas, Pikassääres ja Ohamis, aga suure reostuse oht Hiiumaal on siiski möödas.
Öistel abivajavate lindude püügikatsetel nähti mitut ilmselt õlist auli, kuid ükski neist polnud nii nõrk, et teda oleks õnnestunud tabada.
Erandiks oli üks lind, kes püüti eelmise nädala reede õhtul ja viidi järgmisel päeval edasi kosuma Sõrve linnuabikeskusesse. „Kasulik on teada, et nüüd on ka Hiiumaal olemas valmisolek õliste lindude esmaseks hoolduseks ja see on ka praktikas läbi katsetatud,” ütles Andres Miller, LKK Hiiu-Lääne regiooni direktori asetäitja Hiiumaa talituses.

Hiiumaal Kõpu poolsaare lähedalt avastati 18. veebruaril kaks merereostuse laiku, mis aga peagi hajusid. Hilisemad teated reostusest merel esialgu puuduvad.

 

Allikas: Riikliku Looduskaitsekeskuse 26.02.08 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.