Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Loomaaias on troopiliste putukate näitus (2008-02-26 00:21:11)

 

Tallinna loomaaia kohvikus Illu on veel selle, 9. nädala lõpuni võimalik näha elusaid troopilisi putukaid.

„Näituse idee tuli aasta tagasi, kui avati komposteerimiskeskus,“ selgitas Tallinna loomaaia heakorrateenistuse ülem Hannes Maripuu. „Seal tegeleti ka vermikompostimisega, mis on väga heaks söödabaasiks põrnikate vastsetele. Kasutades ära seda võimalust, mõtlesime teha putukate näituse.“

Näitusel eksponeeritakse raagritsikaid, mardikaid, prussakaid jt putukaid – kokku üle 30 liigi neljast seltsist (mardikalised, kojuselised, röövritsikalised, prussakalised). Putukad on pärit Lõuna-Ameerikast, Aasiast, Austraaliast ja Aafrikast.

„Põhiline meie valiku juures oli see, et nad näeksid efektsed välja ning ei oleks mürgised,“ sõnas kalev.ee uudisteportaalile Maripuu. Külastajatele putukad seega mingit ohtu ei kujuta.

Näituse kõige haruldasemateks isenditeks peab Maripuu kojuselisi, kes elavad ainult viie hektari suurusel alal Põhja-Peruu Kordiljeerides. Suurimateks putukateks on Austraaliast pärinevad erkrohelised hiid-raagritsikad.

Troopilisi putukaid on võimalik inimestel ka endal kodus lemmikloomadena pidada, kuna nad on suhteliselt vähenõudlikud. Tingimusteks on siiski temperatuur ning teatud putukate puhul ka kindlad toidutaimed.

„Üldiselt on enamik raagritsikatest võimelised sööma harilikku vaarikat, kuid hiid-raagritsikale on näiteks vaja eukalüpti, mida on ka võimalik hankida meie lillepoodidest,“ tõi Maripuu välja.

Järgmine näitus planeeritakse teha alles sügisel, kuna suveperioodil on loomaaias muud põnevat vaadata. „Kitsedel ning kaamelitel on paljunemishooaeg tulemas ning seetõttu on see parim aeg loomaaia külastuseks ja väikeste tallede vaatamiseks,“ nentis Maripuu.

Troopiliste putukate näitus on Tallinna loomaaia kohvikus Illu avatud veel 2. märtsini iga päev kell 10.00-16.00.

Allikas: www.kalev.ee 25.02.08, Ege Heeringas.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.