Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Esimene vähiravi erakliinik hakkab uuel nädalal patsiente vastu võtma (2008-02-23 06:24:53)

 

Kliiniku loojad lubavad suurendada patsientide võimalusi saada parimat ravi.

Tallinnas Meremeeste haiglas avab uksed Eesti esimene vähiraviga tegelev erakliinik, mis loodab pakkuda senisest avaramaid ravivõimalusi.

Tallinna vähikliiniku ühe asutaja ja raviarsti prof Hele Everausi sõnul on pahaloomulistesse kasvajatesse haigestumine tõusuteel, ent samal ajal toimub vähiravis pidevalt olulisi muutusi ja arenguid, mille tulemusel muutub vähktõbi paljudel juhtudel ravitavaks või kontrolli all hoitavaks. “Seetõttu on oluline, et patsientidel oleks maksimaalne valik oma ravivõimaluste laiendamiseks,” lausus Everaus.

 

Kliinik võtab vastu nii kinnitatud diagnoosiga kui ka alles haiguskahtlasi patsiente. Igale patsiendile koostatakse individuaalne raviplaan. Kliinikus saab teha ka ennetavat tervisekontrolli kasvajate ning verehaiguste osas, samuti võimalike pärilikkusriskide hindamiseks. Kliinikul on sõlmitud koostööleping USA Nebraska ülikooli meditsiinikeskusega. Nagu selgitas järgmisel nädalal vastuvõtte alustav doktor Peeter Padrik, on USA meditsiinisüsteemi tugevaks küljeks väga põhjalikud eri tüüpi juhtumite analüüsid, mille põhjal saab raviplaane paremini koostada.

 

Ameerika spetsialistid

 

Tänu koostöölepingule ameeriklastega on vähikliiniku patsiendil võimalik saada konsultatsiooni ka sealsetelt spetsialistidelt, saates eelnevalt uuringute tulemused elektrooniliselt sinna tutvumiseks.

Ravi poolelt keskendub kliinik medikamentoossele ehk hormoon- ja keemiaravile. Kiiritusravi on patsientidele kättesaadav nii PERH-i Hiiu onkoloogiakeskuses kui ka Tartu ülikooli kliinikumis. Kirurgilist ravi kliinikus ei tehta.

 

Kliiniku juhatus peab praegu läbirääkimisi haigekassaga, et see tasuks peamiste kliinikus tehtavate raviprotseduuride eest. Kliinik alustab tööd 26. veebruaril, esmase visiidi tasu on praeguse hinnakirja alusel 600 krooni. Vähihaigust diagnoositakse praegu maailmas üha rohkem, 2015. aastaks ennustavad teadlased, et kasvajalise haigusega seisab elu jooksul silmitsi koguni iga teine inimene.

 

Eetiliselt mitmeti mõistetav

 

•• Põhja-Eesti regionaalhaigla onkoloogiakeskuse ülemarst-ravijuht Andrus Arak ütles, et konkurents on küll teretulnud, kuid esialgu on uue kliiniku võimalused siiski suhteliselt tagasihoidlikud.

•• Araku sõnul on kõik Eesti vähispetsialistid olnud ühel meelel, et parimaid tulemusi saab pahaloomuliste kasvajate ravis saavutada ravikeskustes, kus on komplekssed ravivõimalused, kaasa arvatud kiiritusravi ja kirurgilise sekkumise kompetents.

•• Arak märkis, et raske haigusega võitleva patsiendi elukorraldust ja töövõimet mõjutab vähktõbi väga suurel määral, mistõttu sellises olukorras patsiendi pealt lisaraha teenida on eetiliselt mitmeti mõistetav. Samas pidas ta väga positiivseks patsientide võimalust saada uuest kliinikust n-ö teisest arvamust.

 

Allikas: www.epl.ee Tõnu Lilleorg 23.02.08

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.