Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaülikooli vanim teadlane on Eesti Vabariigist 10 aastat vanem (2008-02-22 09:36:13)

 

Maaülikooli rektor Mait Klaassen külastab 22. veebruaril Eesti Vabariigi 90. sünnipäeva puhul Eesti eakaimat põllumajandusteadlast Kaarel Tarandit, kes eelmisel aastal tähistas oma 100. juubelit.


«Tahan eraldi tänada meie agrokeemiadotsenti Kaarel Tarandit, kes on Eesti Vabariigist 10 aastat vanem,» ütles Mait Klaassen. «Kindlasti on ta Eesti vanim dotsent, ent ma arvan, et ta võib olla vanim ka terves maailmas! Kaarel Tarandi hakkas Tartu Ülikoolis õppima keemiat aastal 1926. Tema esimene teaduslik artikkel ilmus ligemale 70 aastat tagasi, 1939. See on vastupidavus!


Samuti tahaksin tänada professor Endel Laasi, kes on vanim Eesti Maaülikooli professoritest ja olnud pikaaegseim dekaan, niisiis mitte kerge elu mees. Meie metsad on pisut Endel Laasi nägu, kui mitte muidu, siis tema õpiku järgi.


Tahaksin tänada ka kahte professoritest eakaaslast Mulgimaa põhjapoolelt, Artur Nilsonit ja Harald Tikku, kelle tööd tunnustas Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves Valgetähe IV teenetemärgiga. Meil on suhtumine tunnustamisse veidi sassis, arvamine ordenitest niisamuti. Olen aga kindel, et siiras tänu pole kunagi kohatu ja sellega ei tohi ealeski venitada.»

22. veebruaril kell 12 avab maaülikool oma raamatukogus (Kreutzwaldi 1a) vabariigi 90. aastapäevale pühendatud näituse «Põllumajandusteaduse järjepidevus Eesti Vabariigis».


Näituse kaudu võetakse kokku Eesti Vabariigi ja Eesti Maaülikooli seosed: tutvustatakse põllumajandusliku doktorihariduse arengut, ajaloolist perioodikat põllumajandusteadustes ning trükiseid põhiseadusliku korra ja Eesti riigi juhtide kohta.


Näituse kuraator, rektori nõunik Peeter Olesk on välja pannud ka isiklikke haruldasi trükiseid. Külastaja saab oma käega lehitseda näiteks raamatuid Eesti presidentide pühendustega.


Avamisel tutvustab näitust raamatukogu juhataja Tiina Tohvre. Päevakohase kõne peab rektor Mait Klaassen.


«Maaülikool tähistab riigi sünnipäeva suure kärata, vaimselt ja väärikalt,» lausus rektor. «Jätame paraadide tegemise teiste jaoks, anname oma panuse riigi arengusse töö kaudu.»

Allikas: Eesti Maaülikooli 22.02.08 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.