ETV saates "Paar" selgitas keemiaekspert, et müügil olevaid puuvilju katavad mürgised kemikaalid.
Saatejuht Marko Reikop uuris keemiaekspert Kitty Kislenkolt, millega puuvilju pritsitakse ja kuidas neid süüa, ilma et kasu asemel kahju saaks.
Kislenko selgitas, et eriti keemiarikkad on tsitruseliste - mandariinide ja apelsinide - koored. Palju sõltub kemikaalide rohkus koorel sellest, millisest riigist nad sisse on toodud.
Kislenko selgitas, et kui õun on töödeldud säilitusainetega, on see ka läikivam. "Kurja kuninganna" punast õuna tuleks pärast pesemist kindlasti koorida, sest taimekaitsevahendid tungivad puuviljadel ka koore alla. Igal juhul tuleks puuviljad koorida laste jaoks.
Samuti vajavad hoolikat sooja veega pesemist viinamarjad.
Allikas: SL Õhtuleht 22.02.08.