Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Võru jätkab linnapuude kallal kirve ja sae poliitikat (2008-02-22 00:06:48)

Võru Kreutzwaldi tänav muutub veel sel poolaastal kahesuunaliseks. Tänava rekonstrueerimise projekt näeb muu hulgas ette metsapealinna tänavaäärsete pärnapuude massilise maharaiumise.

 

Esiplaanil olevate puude rida hõreneb tulevikus märgatavalt, tänava teisel poolel aga ei kasva tulevikus ühtegi puud. Foto Vidrik Võsoberg.

Juba möödunud sügisel kavatses Võru linnavalitsus asuda muutma kahesuunaliseks linna üht tuiksoont, Kreutzwaldi tänavat. See pidi olema tänava uuendamise esimene etapp, vastavalt Kreutzwaldi tänava rekonstrueerimise projektile ootab liiklussõlme ees veel mitmeid muutusi.

 

Kahesuunalisust jutlustavad liiklusmärgid olid sügisel juba paigaldatud, ilmamuutus aga pani linna ümber mõtlema ja nüüdseks on linnavalitsus hoogu veelgi maha võtnud.

 

„Meil oli küll plaanis juba möödunud aastal, et muudame selle liikluskorralduse ära, aga elu on näidanud, et kiiresti ei ole võimalik kõike teha,“ märkis Võru abilinnapea Mäidu Helistvee. „Kui tegutseda mõistlikult ja arukalt, siis lähevad ka ümberkorraldused sujuvalt ja probleemideta...”

 

Kümned puud kaovad

Võru kesklinna pargi rajamisel kaotasid elu kümned puud, põlispuid on viimastel aegadel raiutud ka Katariina alleel (mida linn on tahtnud täies ulatuses maha võtta), planeeritud on Seminari väljaku pargi puude asendamist madalhaljastusega.

 

Kuid see pole veel kõik: praeguse Eesti metsapealinna Kreutzwaldi tänava osas näeb rekonstrueerimisplaan ette kõigi puude mahavõtmist. Linnapoolsele tänavaäärele istutatakse osaliselt uued puud asemele, kuid järve poole linnavalitsuse insenervõrkude spetsialisti Ülar Kõrge selgitusel „ei tule haljastust“….

 

LõunaLeht luges Kreutzwaldi tänava linnapoolsel küljel Vabaduse ja Tartu tänava vahel kokku 32 pärna. Nende asemele näeb plaan ette 19 noore puu istutamise. Sama lõigu järvepoolse osa 24 pärnapuu asemel aga haigutab tulevikus tühjus. Ning nagu öeldud, ei ole Vabaduse-Tartu vaheline lõik ainus osa Kreutzwaldi tänavast, kus lageraiet plaanitakse. Uusi puid ei näe plaan ette ka linnapoolsele tänavaäärele Petseri ja Paju tänava vahel...

Allikas: www.lounaleht.ee 21.02.08, Vidrik Võsoberg.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.