Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Investeeringutoetust taotleb ligi 900 mikropõllumajandusettevõtjat (2008-02-21 10:44:04)


Mikropõllumajandusettevõtte arendamise investeeringutoetuse taotlusi laekus PRIAsse 893 summas 577,7 miljonit krooni ehk ligi 120 miljoni võrra rohkem kui on taotluste rahuldamiseks eelarves raha.

Käesolev taotlusvoor pidi esialgse kava järgi lõppema 31. jaanuaril, kuid PRIA pikendas vastu tulles Eestimaa Talupidajate Keskliidu soovile dokumentide vastuvõttu 7. veebruarini ja taotlusi laekus veel sel nädalalgi. Pikendamine osutus otstarbekaks: kui veel jaanuari lõpus näis, et nii taotluste hulk kui summa jääb tagasihoidlikuks ning raha jätkub kõigile abikõlbulikele projektidele, siis rõhuv enamus taotlusi laekus vastuvõtu lõpupäevil. Ainuüksi viimasel päeval toodi neid 124.

Maaelu Arengukava (MAK) 2007-2013 käesoleva meetme 1.4.1 eelarves on hiljuti lõppenud taotlusvooru toetuste jaoks raha 458 miljonit krooni, kusjuures erandlikult sai programmperioodi esimeses taotlusvoorus taotlusi esitada ka kulutuste eest, mis tehtud 2007.a algusest peale
- nii olidki 206 projekti raames kulutused 2007.a jooksul juba tehtud.


Kõige rohkem taotlusi laekus tehnika soetamiseks ja paigaldamiseks: 2032 masina ja seadme jaoks tahetakse kulutada 796,4 mln krooni, millest 372,3 mln ulatuses taotleti PRIAlt toetust. Masinatele lisandub veel 530 traktorit, mille soetamiseks taotletakse 189,3 mln krooni toetust. Miljoni krooni piiri ületasid kogusummas taotlused ka hoonete-rajatiste ehitamiseks ning rekonstrueerimiseks ning viljapuuistikute ostuks.

 

Ettevõtjate planeeritavate investeeringute summa ületab kokku 1,28 miljardit krooni. Erinevate kulutuste eest on võimalik toetust saada kuni 40% abikõlbuliku kulu maksumusest, kuid noor ettevõtja võib toetust saada kuni 50% ja ebasoodsamas piirkonnas majandaja kuni 60% ulatuses.

Taotluste ülelaekumine praeguses taotlusvoorus toob PRIA-le kaasa taotluste hindamise ja paremusjärjestuse koostamise vajaduse. Selleks, taotluste kontrolliks ja toetuse määramise otsustamiseks on PRIA-l aega 90 tööpäeva ehk 16. juunini. Toetused makstakse välja pärast seda, kui taotleja on PRIAle esitanud investeeringu tegemist kinnitavad kuludokumendid - selleks on taotlejal aega kaks aastat.

Lisainfo: Maris Sarv-Kaasik, PRIA pressiesindaja, Narva mnt 3, 59 001 Tartu, tel 737 1215; 553 3739, e-post maris.sarv-kaasik@pria.ee.

P.S. 20. veebruaril sai läbi ka MAKi meetme 1.4.2 (loomakasvatusehitiste investeeringutoetus) taotlusvoor, laekunud taotluste kohta antakse infot järgmise nädala algul, kui ka viimased taotlused on postiga pärale jõudnud.

Allikas: Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti 21.02.08 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.