Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Alpikann tahab jahedat (2008-02-21 01:10:48)

 

Igaüks, kes kunagi alpikannipoti koju viinud, on kindlasti kogenud, et juba mõne päeva möödudes kipuvad taime lehed kolletuma ja õied kehvaks muutuma. Alpikannipott õitseks toas uhkelt mitmeid nädalaid, kui saaks talle pakkuda jahedat, umbes kümnekraadist toaõhku, aga tavaliselt on meie ruumid palju soojemad. Looduslikult kasvavad alpikannid jahedas kliimas, nii et nende mitmed liigid võiksid meil aiaski edeneda.

 

Et alpikann pole eriline varjutaim, kipub tal toas ka valgusest puudu jääma.

 

Veel üks äpardumise põhjus on vale kastmine. Alpikannipotti ei tohi lasta läbi kuivada, samas ei tohi see ka vees liguneda. Kuna alpikannidel on väga lopsakas ja tihe lehestik ning mahlased õie- ja lehevarred, ei tohi poti keskel asuvale mugulale vett valada. Toa seisev õhk ja tihe lehekodarik soodustavad märja mugulapinna mädanemist. Kastma peab poti äärest või potialuse kaudu. Potialusele seisma jäänud vesi tuleb ära valada.

 

Arnold Hannust, Hansaplanti peaaednik

 

Allikas: www.tarbija24.ee 21.02.08.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.