Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Loodushariduslik kevadvaatlus "Tere, Kevad!" alustab (2008-02-20 00:05:38)

 

"Tere, Kevad!" kutsub lapsi koos õpetajate ja vanematega loodusesse kevadet otsima ning oma avastusi teistega jagama. Osalema on oodatud meie kõigi koolide 1. - 9. klasside õpilased ning lasteaedade vanemate rühmade lapsed koos õpetajatega. Projekti tegevus algab 3. märtsil.

Õpetajad saavad gruppe projektis osalemiseks registreerida veebilehel http://tere.kevad.edu.ee viida 'Registreerumine' kaudu. Palume registreeruda hiljemalt 29. veebruariks.

Enne projekti algust toimuvad infopäevad 25. veebruaril Tallinnas ja 27. veebruaril Tartus, mis on mõeldud peamiselt neile õpetajatele, kes meiega koos varem kevadet otsinud ei ole. Seal toimub projekti tegevuste ja vaadeldavate kevadekuulutajate lähem tutvustus. Infopäevadele palume registreeruda hiljemalt 20. veebruariks projekti veebilehel viida 'Koolitus' kaudu.

"Tere, Kevad!" eesmärk on lähendada lapsi loodusele ning õpetada neid ja ka nende vanemaid märkama looduses toimuvaid muutusi. Kevade otsimise käigus õpivad lapsed tundma mitmeid looma- ja taimeliike: vaadeldakse 35 Eestis laialt levinud looma- ja taimeliigi ilmumist kevadisse loodusesse. Kevadekuulutajateks on valitud esimesena õitsema hakkavad taimed, saabuvad rändlinnud, esimestena ärkavad liblikad ja kahepaiksed, esimesed seened. Lapsed fikseerivad nende ilmumise kuupäeva -- lindude laul, taimede õitsema hakkamine -- ning sisestavad selle projekti veebis asuva lihtsa vormi kaudu andmebaasi. Tulemusi, teisisõnu kevade saabumist üle Eesti, saavad tabelite ja animeeritud kaartide kujul üle interneti jälgida nii osalejad kui ka kõik teised huvilised.

Peale kevadleidude on projekti veebilehel ka kirjeldused kõigi vaadeldavate taime ja loomaliikide kohta, eelmiste aastate tulemused ja mitmeid lisamaterjale.

Lisaks vahetutele loodusvaatlustele pakub ettevõtmine õpetajatele abi loominguliste tegevuste osa näol: traditsiooniliselt toimub kevadeteemaliste piltide joonistamine ja haikude (vm. lühiluuletuste) kirjutamine. Kindlasti jätkame väga populaarse kahes vanuseastmes toimuva viktoriiniga, kus lapsed on nii küsijate kui ka vastajate rollis. Toimub kevadfotode konkurss, kus lapsed on pildistajad ja ühtlasi ka žürii. Projekt lõpeb looduslaagriga tublimatele kevadeotsijatele.

Ettevõtmine toimub juba kaheteistkümnendat aastat. Eelmisel aastal avastasid üheskoos kevadet kokku umbes 4900 õpilast 190 koolist ja lasteaiast. Arvukat osalust ootame ka sel kevadel. Projekti "Tere, Kevad!" 2008 toetab Tiigrihüppe Sihtasutus ning lisatuge oleme taotlenud ka Keskkonnainvesteeringute Keskusest; läbiviijad on Tartu Keskkonnahariduse Keskus ja Studio Viridis Loodusharidus.

Lisainfo: http://tere.kevad.edu.ee; e-post: kevad.org@irc.ee; Viktor Muuli – 517 7697.

Kohtumiseni Kevades!

 

Allikas: MTÜ Studio Viridis 19.02.08 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.