Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Rohelisele teele tagab edu loomulik magusus (2008-02-18 00:29:31)

 

Taani teadlase väitel võib rohelise tee kaalu alandava edu taga peituda lisaks muule selle loomulik magusus.

 

Kohvi ja tee tervislikkuse üle on väga palju diskuteeritud ja seetõttu alustas Kopenhaageni Ülikooli professor Leif Skibsted uurimistööd, mis peaks välja selgitama, kui kasulik või kahjulik on tegelikult teed ja kohvi juua, kirjutab Ekstrabladet.

 

Senised uurimused näitavad, et roheline tee ning rohelise ja musta tee vahepealne oolongi tee tõstavad rasvade põletamist kuni 5 protsenti.

 

Kuigi sellel alal pole teadlased veel üksmeelele jõudnud, arvatakse, et katehhiinid ehk antioksüdandid, mida leidub enim rohelises ja oolongi tees, aitavad rasvu põletada. 

 

Mõned uurimused on näidanud, et katehhiinid koos kofeiiniga panevad ainevahetuse käima, kuigi päris täpselt pole veel teada, kuidas see juhtub, kirjutab leht.

 

Skibsted tuligi välja oma teooriaga, et oolongi tee, isegi suhkruta, katab teejooja magusavajaduse, kuna tee ise on juba piisavalt magus ja nii süüakse vähem magusat, mis omakorda aitab kõhnuda.

 

Allikas: www.tarbija24.ee 17.02.08.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.