Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kadrioru pargi 290 aasta juubeli üritused on alanud (2008-02-15 08:05:57)

 

Tuleb põnev üllatuste-rohke aasta, lubab Kadrioru pargi muuseumi direktor Ain Järve.

 

Juubeliüritused algasid veebruari hakul jääskulptuuride meisterdamise ja tuleetendustega.

 

Kadrioru pargi muuseumi direktori Ain Järve sõnul on edaspidiste ürituste kava juba enam-vähem paigas. “Keskendume põhiliselt Kadrioru pargi tulevikule, kuna ajaloolisest tähtsusest on juba päris palju räägitud,” selgitas Järve. Ta lisas, et keskendutakse just emotsioonidele, mida annab Kadriorg eri inimrühmadele – näiteks emale koos lapsega, filosoofile või kunstnikule.

 

Kavas on kontserte, etendusi ja ka spetsiaalselt juubeliks komponeeritud etteasteid. Noortepargis jätkub iganädalane tegevus lastega. Juuni algusest septembri lõpuni toimuvad kontserdid on kuude peale ära jagatud. Üritused on kavandatud nii, et igal kuul on eri elanikkonnarühmadel põhjust parki tulla. Eesmärgiks on pakkuda teistsuguse kultuuri võimalust.

 

“Näiteks pakume igal kuul noortele unplugged-muusikat ja mõne suurema kontserdi tuntud lauljate, muusikute või orkestriga, tuleb Händeli veemuusika Luigetiigi saarel ja hooaja lõpetuseks estraadiorkester Bruno Sauli juhatusel,” selgitas Järve.

 

Ka juubeliaastal on kavas jätkata populaarseks kujunenud piknike traditsiooni ja uus idee on välikino. Järve sõnul imponeerib talle kirg, millega nii Kadrioru kunstimuuseumi kui ka pargi meeskond ettevalmistustega tegeleb.

 

Pargisuvi algab mais

Suveürituste avalöök tehakse 23. mail, kui lossis avatakse Kadriorgu läbi aastasadade külastanud ajalooliste isikute portreede näitus. Lisaks näidatakse nende isiklikke esemeid ja leide, mis on arheoloogiliste tööde käigus maa seest välja tulnud. “Sellest tuleb fantastiline näitus, kuna saame esimest korda inimestele eksponeerida ka originaalplaane,” ütles Järve. Tema sõnul ei ole need pisikesed plaanid, vaid tavaliselt 3 x 4 meetri suurused värvilised kalligraafilise kirjaga kujundatud kaardid.

 

“Kalendris eksponeeritud kaardid on nagu kunstiteosed, mida võiks panna raamitult seinale,” arvas Järve ja lisas, et eriti tore oli see, et kalendri väljaandmisel oli nii palju toetajaid. “See kogemus andis julguse mõelda ka juubeliürituste juures suuremalt,” rõõmustas Järve.

 

Kadrioru pargi juubelipäeval, 22. juulil avatakse suurem näitus Mikkeli muuseumis. “Sellest tuleb tõsisem analüüs ja diskussiooniobjekt – tahame näidata, millised muutused võiksid pargis aset leida, ja üritame ära vormistada lähema viie aasta arenguperspektiivid,” ütles Järve.

 

Septembris paneb üritustele väärika punkti linnakodanike südameis kindla koha leidnud “Valgus kõnnib Kadriorus”. Juubeliaasta lõppakordiks aga saab Kadrioru raamatu ilmumine. “Viimati kirjutati Kadriorust 1973. aastal ja viimase seitsme-kaheksa aasta jooksul on kunstiteadlased hakanud pargi ajaloo vastu elavamat huvi tundma,” selgitas Järve.

 

Allikas: www.epl.ee Tatjana Bratoljubova 15.02.08

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.