Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kinnitati kahjustatud metsa taastamise ja metsatulekahju ennetamise toetuse tingimused (2008-02-14 18:43:52)


Põllumajandusministrit asendav keskkonnaminister Jaanus Tamkivi allkirjastas 14. veebruaril Eesti maaelu arengukava 2007-2013 kahjustatud metsa taastamise ja metsatulekahju ennetamise investeeringutoetuse (meede 1.5.3) saamise tingimused. Toetuse eesmärgiks on tuuleheite, -murru või metsatulekahju poolt kahjustatud metsa taastamine ja tulekahjude ennetamine.

Toetust saavad taotleda metsaühistud ja erametsaomanikud. Toetatavate tegevuste alla kuuluvad loodusõnnetusest või tulekahjust kahjustatud metsa tootmispotentsiaali taastamiseks tehtavad investeeringud (istutamiseks vajaliku maapinna ettevalmistamine, metsapuutaimede soetamine ja istutamine, taimekaitsevahendi ja metsatarvikute soetamine, metsakultuuri hooldamine). Metsatulekahju ennetamiseks saab toetust taotleda tuleohumärgi soetamiseks, tuletõrje veevõtukoha ja sellele juurdepääsutee tähistamiseks ja korrashoidmiseks, tuletõkestusriba või -vööndi rajamiseks ning suitsetamis- ja lõkketegemiskoha rajamiseks.

Toetuse määr on kuni 90% investeeringuobjekti kulu maksumusest. Meetme seitsme aasta eelarve on ligikaudu 60 miljonit krooni.

Toetuste tingimused arutati meetmete ettevalmistamise käigus läbi ka metsandussektori esindajatega ning Keskkonnaministeeriumi, Päästeameti ja Maaülikooli spetsialistidega.

Toetuse saamise täpsete tingimustega (st määrusega) on võimalik tutvuda Põllumajandusministeeriumi kodulehel aadressil http://www.agri.ee/?id=27115. Toetuse taotlusvooru aja annab teada Põllumajanduse ja Registrite ja Informatsiooni amet (PRIA).

Lisainfo: Margus Palu, põllumajandusministeeriumi avalike suhete osakond, tel 625 6524, 520 0781; e-post: margus.palu@agri.ee.

 

Allikas: põllumajandusministeeriumi 14.02.08 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.