Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tuulekaera vastu nisupõllul (2008-02-13 07:39:29)

 

Teraviljakasvatuse laienemise valguses on meie põldudel üheks enam peavalu valmistavaks umbrohuks tuulekaer. Tuulekaera vastase levinud kemikaali Axiali veelgi efektiivsemaks toimimiseks on Syngenta läbi viinud hulgaliselt põld- ja laborikatseid. Olulisemateks teguriteks on õige pritsimise aeg ning teostamisviis.

 

Erinevatest Syngenta katsetest on selgunud, et optimaalseimaks herbitsiidi kasutamise ajaks on põhikultuuri 25-30 kasvufaas (5 kuni 9 või enam võrset). Selleks ajaks peaksid kõik tuulekaerad olema idanenud ning kultuuri lehestik võimaldab veel herbitsiidil sihtmärgini jõuda. Katsetes andis Axial 100% tuulekaera kontrolli, võrreldes 96% Fenoxapropi puhul. Ka hilisemate pritsimise korral oli Axial tõhusam (vastavalt 95%, 86%), levides mööda tuulekaera võrset edasi ning hävitades taime täielikult.

 

Pritsmisviisi seisukohast tuuakse välja veel järgmised olulised parameetrid: Poomi kõrgus (50 cm, mitte kõrgem kui 70 cm), rõhk (2,0 bar), veekogus (100 l/ha), Amistari pihusti kasutamine (vähendab herbitsiidi hajumist). Samuti soovitatakse herbitsiidi toime efektiivsuse huvides kiirust mitte ületada (optimaalne 12 km/h).

 

Allikas: Põllumehe E-uudised www.fwi.co.uk põhjal 13.02.08


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.