Kõrvitsat tarvitatakse toiduks üldtugevdava vahendina paljude haiguste puhul. Igal moel soovitatakse kõrvitsat kasutada suhkruhaigetel (kõrvitsamahl koos porgandimahlaga). Kõrvitsal on põletikuvastane toime. Külmetusest tingitud köha ja kopsuprobleemide puhul on kasulik süüa kõrvitsa toorest viljaliha.
Kõrvitsat soovitatakse tarvitada ka kehvveresuse ja aneemia puhul. Asendamatu on kõrvits veel soolepõletiku ja kõhukinnisuse korral, parandab ka neerude tööd. Paistetanud liigeste puhul soovitatakse iga päev juua kõrvitsamehu. Samuti viib kõrvits organismist välja kolesterooli. Tervislikud on kõrvitsaseemned, neid kasutatakse soolestiku puhastajana. Kõrvitsast saab teha nii salateid kui suppe. Alljärgnevalt mõned väga lihtsad toorsalati retseptid Eve-Kaia Tamme rikkalikust retseptivalikust.
Toorsalat ebaküdooniaga
Riivitud kõrvits segatakse ebaküdoonia mahlaga. Maitsestatakse mee või suhkruga.
Kõrvitsa-apelsinisalat
Kõrvits riivida, lisada tükeldatud apelsinid ja apelsinikoor, võib kasutada ka õuna. Maitsestada suhkru (mee) ja sidrunimahlaga.
Allikas: www.virumaateataja.ee 12.02.08.