Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kõrvitsast valmistatud toit tugevdab tervist (2008-02-12 01:20:09)

 

Kõrvitsat tarvitatakse toiduks üldtugevdava vahendina paljude haiguste puhul. Igal moel soovitatakse kõrvitsat kasutada suhkruhaigetel (kõrvitsamahl koos porgandimahlaga). Kõrvitsal on põletikuvastane toime. Külmetusest tingitud köha ja kopsuprobleemide puhul on kasulik süüa kõrvitsa toorest viljaliha.

 

Kõrvitsat soovitatakse tarvitada ka kehvveresuse ja aneemia puhul. Asendamatu on kõrvits veel soolepõletiku ja kõhukinnisuse korral, parandab ka neerude tööd. Paistetanud liigeste puhul soovitatakse iga päev juua kõrvitsamehu. Samuti viib kõrvits organismist välja kolesterooli. Tervislikud on kõrvitsaseemned, neid kasutatakse soolestiku puhastajana. Kõrvitsast saab teha nii salateid kui suppe. Alljärgnevalt mõned väga lihtsad toorsalati retseptid Eve-Kaia Tamme rikkalikust retseptivalikust.

 

Toorsalat ebaküdooniaga

Riivitud kõrvits segatakse ebaküdoonia mahlaga. Maitsestatakse mee või suhkruga.

 

Kõrvitsa-apelsinisalat

Kõrvits riivida, lisada tükeldatud apelsinid ja apelsinikoor, võib kasutada ka õuna. Maitsestada suhkru (mee) ja sidrunimahlaga.

 

Allikas: www.virumaateataja.ee 12.02.08.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.