Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
2. veebruaril tähistatakse rahvusvahelist märgalade päeva (2008-02-01 13:51:44)


2. veebruaril tähistab kogu maailm rahvusvahelist märgalade päeva, mille teema sel aastal on „Rikkumata märgala, terve inimene“.

Rahvusvahelise märgalade päeva eesmärk on tõsta avalikkuse teadlikkust märgalade väärtustest ja kasulikkusest, eriti aga Ramsari konventsioonist.

Ramsari konventsioon sõlmiti 2. veebruaril 1971. aastal Iraanis. Konventsiooniga lepiti kokku, et edaspidi pööratakse märgalade kaitsele ja arukale kasutamisele rohkem tähelepanu. Algselt veelindude elupaikade kaitseks mõeldud konventsioon on muutunud leppeks, mis kaitseb vett kui üht olulisemat ressurssi.


Ramsari konventsiooni alusel kaitstavate oluliste märgalade pindala kogu maailmas on 1 miljon 530 000 km². Arvuliselt on selliseid märgalasid 1713 (www.ramsar.org).

Eestist täiendavad rahvusvahelise tähtsusega märgalade nimistut 11 ala: Matsalu rahvuspark, Vilsandi rahvuspark, Soomaa rahvuspark, Muraka looduskaitseala, Endla looduskaitseala, Nigula looduskaitseala, Alam-Pedja looduskaitseala, Emajõe-Suursoo looduskaitseala ja Piirissaar, Puhtu-Laelatu-Nehatu looduskaitseala, Laidevahe looduskaitseala ja Hiiumaa saared koos Käina lahega.

Rahvusvahelisena tähistatakse märgalade päeva alates 1997. aastast.

Lisainfo: Agu Leivits, LKK Pärnu-Viljandi regiooni direktori asetäitja, tel 510 1175, e-post agu.leivits@lk.ee.

Riikliku Looduskaitsekeskuse 1.02.08 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.