Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pärnus oli rahvusvaheline põllumajandusseminar (2004-12-08 19:39:05)
5.-7. detsembrini korraldas Põllumajandusministeerium Pärnus rahvusvahelise seminari teemal "WTO liikmelisuse mõju üleminekuriikide põllumajandusele". Teabepäeva eesmärgiks oli süvendada arusaamist Maailma Kaubandusorganisatsiooni (WTO) protsessi mõjust eri riikide põllumajanduspoliitikale ja arendada kontakte erineva taustaga maade vahel.

Seminari arutelu keskmes oli küsimus, kuidas on WTO liikmelisus mõjutanud põllumajandust, põllumajandussaaduste kaubandust ning maaelu arengut. Põhiettekanded sessioonides tegid Vaclav Vojtech (OECD), dr Ramesh Sharma (FAO) ja Zdenek Drabek (WTO). Kaalukas roll seminaril oli rahvusvahelistel organisatsioonidel OECD (Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsioon), FAO (ÜRO Toitlus- ja Põllumajandusorganisatsioon) ja WTO, kes analüüsivad põllumajanduspoliitika rahvusvaheliste reeglite rakendamise mõju põllumajanduse arengule.

Seminaril toimus ka Eesti dokumentaalfilmi "Lisaks toidule" esmaesitlus. "Film näitab, et põllumajandus toodab lisaks toidule ka maastikku, mis on kõigile tasuta kättesaadav," ütles seminari modereerinud Põllumajandusministeeriumi asekantsler Ruve Shank.

Seminari käigus külastati AS-i Saidafarm, Tori-Selja Piimaühistut, Tori hobusekasvatust ja Suure-Lähtru mõisat.

Seminaril osalesid Hiina, Inglismaa, Leedu, Läti, Mongoolia, Poola, Rootsi, Ukraina, Ungari, Valgevene, Euroopa Komisjoni ja Eesti esindajad.

Seekordne üritus oli jätkuks 2003. a juulis Tallinnas toimunud rahvusvahelisele konverentsile "WTO protsessi mõju üleminekuriikide põllumajandusele".

Allikas: Põllumajandusministeeriumi pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.