Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti kauneim maakodu asub Saaremaal (2008-02-01 00:52:22)


Kaja Mäerand sai oma vastrenoveeritud talumaja eest Valjala vallas Turja külas kauneima maakodu auhinna, 25 000 krooni, Kesko Agrolt. “Ilmselt niisama šoppama minna ei saa, selle raha eest tuleb ikka aiakaupa või tööriistu osta,” ütles Kaja Mäerand Meie Maale.

 

Perenaise sõnul tegi ta kogu sise- ja väliskujunduse oma sisetunde järgi. Kuigi tööd tegid ehitajad, pole majas ühtki kruvi ega naela, mida perenaine ei teaks.

Peaauhind, 50 000 krooni Kodukirjalt, Pindi Kinnisvaralt ja SEB Eesti Ühispangalt, läks Jana ja Endrik Randojale Tallinnas, finalistiauhinnad à 30 000 krooni K Rautakeskolt Käty ja Jüri Tarkpeale Tartus ning Seesam Kindlustuselt Tiiu Randmannile ja Peeter Mihklale Haapsalus.

Konkurss “Kaunis kodu 2007” tõi kokku rekordilised 100 osalejat. “Kui aastaid tagasi võis kodudes märgata mingite trendide järgimist, mis muutis need ühenäoliseks, siis tänavuse konkursi finaalikodude puhul olen kindel – nendesarnaseid ei ole mitte kuskil mujal maailmas,” teatas konkursi “Kaunis kodu” patroon Evelin Ilves.

“Olen alati uskunud, et loomingulisust on meis kõigis. Julgust ennast ja oma isikupära väljendada – olgu suhtlemises või ka kodu loomisel – ilmutatakse üha sagedamini. Hea on näha, et inimesed julgevad olla iseenda nägu.”

Võistlesid ka aiad

“Esimest korda olid tänavu võistlustules ka aiad. Pilte oma kodust või aiast saatsid konkursile kokku 100 inimest, kelle seas on ka mitmeid avalikkusele tuntud nimesid, nagu näitleja Marika Korolev, reisi- ja ärimees Tiit Riisalo, noor muusik ja telemees Johannes Naan, kolumnist Raivo Raave ja teisigi,” lausus Kodukirja peatoimetaja Aita Kivi.

“Veebruari Kodukirjas tuleb pikem lugu võidukodust ning romantilise kodu eriauhinnaga pärjatud Marika Korolevi kodust. Ka teistest auhinnalistele kohtadele jõudnud kaunitest kodudest saab selle aasta jooksul Kodukirjast lugeda,” märkis Aita Kivi.

Eestis vanimat, juba 11. korda toimunud kodukonkurssi korraldavad ajakiri Kodukiri, SEB Eesti Ühispank ja Pindi Kinnisvara. Auhinnasumma on kokku 238 000 krooni. 1. veebruaril kell 14 autasustab Tallinna raekojas konkursi “Kaunis kodu 2007” võitjaid ürituse patroon Evelin Ilves.

Žürii esimehe Riia Oja sõnul esitatakse konkursile üha rohkem terviklikult kujundatud kodusid.

“Laiemalt kumas läbi ka keskkonnasäästlikku mõtlemist – taaskasutuse ideoloogia ei ole jäänud kaugeks ka kodusid kujundades, eelkõige just materjalide, mööbli ning aksessuaaride valikul. Heameelt teeb osavõtjate rohkus.

Minu silmis on see märk sellest, et meie hulgas on palju inimesi, kes oskavad nautida oma kodu loomist, selles viibimist ning kel on julgust oma rõõmu teistega jagada,” lisas Riia Oja.

 

Allikas: Meie Maa 1.02.08, Svea Aavik.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.