Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Valmis Ida-Virumaa loodusobjektide külastuskava (2008-01-31 09:32:54)

 

Riiklik Looduskaitsekeskus hakkab Ida-Virumaa kaitsealuste objektide külastamist reguleerima senisest karmimalt, selleks valmis vastav külastuskava.

 

Täna tutvustas looduskaitsekeskuse Ida-Viru regioon maakonnas kaitstavate objektide külastuskava, mille järgi ei rajata kaitsealadele enam uusi suuri objekte, kuid olemasolevad tehakse korda, vahendas Aktuaalne kaamera.

Riikliku Looduskaitsekeskuse Ida-Viru regiooni loodusobjektide külastuskava koostamisel on kümned kaitstavad objektid üle vaadatud ja analüüsitud, kas ja kuidas turistid ja muidu puhkajad neid külastada saaksid.

"Selle põhjal pandi kokku terviklik nägemus, mis peaks maandama huvigruppide vahelised konfliktid, aga teiseks olema võimalikult loodussäästlik, sest loodusobjektide külastamist analüüsitakse pidevalt, et kahju loodusele oleks võimalikult väike," ütles LKK Ida-Viru regiooni direktor Kaili Viilma.

Suurim loodusobjektide kasutataja puhkemajanduses on vähemalt Ida-Virumaal Riigimetsa Majandamise keskus. Peipsi põhjaranniku puhkeala juhataja Einar Juuse näeb paljusid äsjavalminud dokumendi häid külgi.

"See kava annab nii kohalikele omavalitsustele kui ka ärimeestele võimaluse oma ideid ellu viia," rääkis RMK Peipsi põhjaranniku puhkeala juhataja. "Meie oleme pikka aega looduskaitsekeskusega koos töötanud. Nüüd saavad seda teha ka omavalitsused ja ärimehed," lisas ta.

90% Ida-Virumaa loodusobjektide külastajatest on siseturistid.

Tuntumad kohad on Kurtna järvestik ja Põhja-Eesti pankrannik. Kui pankrannikul hakkab puhkajate tegevus tasapisi korrastuma, siis Kurtna järvede ümber on probleeme veel väga palju.

 

Toimetas Inga-Gretel Linkgreim

 

Allikas: www.etv24.ee 30.01.08, Ago Gaškov.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.