4 õuna
Santa Maria jahvatatud kaneeli
Santa Maria vanillisuhkrut
4-5 sl suhkrut
1 klaas nisujahu
100 g külma võid
1 tl Santa Maria küpsetuspulbrit
1 klaas keefirit
Kuumuta praeahi 200 kraadini. Koori, puhasta ja tükelda õunad, sega õunaviilud kaneeli, vanillisuhkru ja 1-2 supilusika suhkruga ning aseta küpsetusvormi põhja.
Lõigatud võitükid suru näppudega jahu sisse, lisa 2 supilusikat suhkrut, keefir ja küpsetuspulber.
Taigen jääb käte külge kinni, seepärast valmista see viimasena ja kata sellega ettevaatlikult õunatükid.
Raputa krõbeda katte saamiseks peale veel pisut suhkrut ning küpseta umbes 15 minutit, kuni taigen on kuldpruun.
Serveeri kuumana koos jäätisega. Dessert on väga maitsev ka jahtununa.
Allikas: www.tarbija24.ee