Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Suuremõisa Tehnikum ootab 100 uut õpilast (2008-01-30 01:05:07)

 

Kolmapäeval, 16. jaanuaril sai ministri allkirja käskkiri, millega kinnitati tänavune riiklik koolitustellimus kutsekoolidele. Hiiumaa Suuremõisa Tehnikumil on sel aastal võimalus anda haridust sajale uuele õpilasele.

 


Number on ilus ja suurem kui varasematel aastatel. Kutsehariduses on uus ka see, et õppeaasta ei pea sugugi algama 1. septembril. Seda võimalust kasutatakse eriti Õpipoisi meetodil õpetades. Õpipoisiõpe, mis käivitus 2004. a projektipõhisena, on nüüdseks muutunud üheks kutseõppevormiks, mis võimaldab eriala omandada ka põhikoolihariduseta inimestel.

 

Suuremõisa Tehnikumis on sel aastal võimalik õpinguid alustada seitsmel erialal. Mitmel erialal on meil tavaks vastuvõtt üle aasta. Nii võtame tänavu taas õppima floristi, raamatupidaja ning looduskeskkonna ja maastikukorralduse erialadele. Õppima asumiseks on vajalik eelnev keskharidus.

 

Möödunud õppeaastal osutus popimaks erialaks väikesadama spetsialist. Keskkooli baasil on tänavu taas võimalik seda huvitavat eriala õppida. Möödunud aastal taaskäivitasime ja uuendasime meie saare jaoks vajaliku plastitöötlemise seadistaja ameti õpetamise. Seda hästitasustatud ametit saavad õppida nii põhi- ja keskharidusega kui ka põhihariduseta inimesed.

 

Tavapärane kutsekool on koht, kus saab õppida korraga ametit ja omandada keskhariduse. Kolmandat aastat võtame vastu noori inimesi, kes soovivad õppida üldehitajaks. Tõenäoliselt avame sel erialal kevadel ka õpipoisi rühma.

 

Hea ja tore uudis on see, et sellest aastast on meil taas võimalus õpetada müüja eriala. Kerkivad kaubanduskeskused pakuvad tulevastele kutsetunnistusega töötajatele mitmeid valikuid tööleasumiseks. Õppinud müüja leiab kindlasti tööd kaugemalgi ja omandatav keskharidus annab võimaluse tulevikus oma haridusteed jätkata.

 

Suuremõisa Tehnikum ja Eesti Mereakadeemia on alustanud koostööd eesmärgiga, et sel sügisel avatakse Suuremõisas Eesti mereakadeemia merekooli õpperühm ja siis on ka Hiiu saarel võimalik meremeheks õppida.

 

Aira Toss, Suuremõisa Tehnikumi arendusjuht.

Allikas: www.hiiumaa.ee 29.01.08.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.