Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA määras põllumeestele üle poole miljardi krooni maaelu arengukava toetusi (2008-01-29 16:05:46)


Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) määras põllumeestele mullu esitatud 17 856 taotluse alusel üle 508 miljoni krooni põllumajanduslikke keskkonnatoetusi ja ebasoodsamate piirkondade toetust.

Ebasoodsamate piirkondade toetust määrati 9962 taotlejale summas 128,3 mln krooni. Maaelu arengukavas planeeritud põllumajandusliku keskkonnatoetuse raames määrati 5886 taotlejale 280,2 mln krooni toetust keskkonnasõbraliku tootmise eest ning 1224 taotlejale 92 mln krooni mahepõllumajandusliku tootmise toetuseks. Ohustatud tõugu loomade (eesti tõugu hobune, raskeveo hobune, tori hobune ning eesti maatõugu veis) pidamiseks said 784 taotlejat kokku toetust üle 4 mln krooni.

Kõikide meetmete osas kokku on nimetatud toetuste taotlejate arv võrreldes eelmise aastaga kasvanud 2415 võrra ja väljamakstav summa ligi 66 miljoni krooni võrra. Nii keskkonnasõbraliku kui mahepõllumajandusliku tootmise toetuse saajaid on aasta jooksul tuhande võrra juurde tulnud.

Täies ulatuses makstakse taotletud toetused välja 11 710 taotlejale, osaliselt ligi 4200-le, rahuldamata jäeti 1491 taotlust ning rohkem kui 400 taotlejalt nõutakse varem väljamakstud summadest kokku üle 3,5 mln krooni tagasi.

Toetuste osalise maksmise või taotluste rahuldamata jätmise põhjusteks on PRIA agrokeskkonna ja vähemsoodsate alade toetuste büroo juhataja Toomas Tõrra kinnitusel see, kui taotlejad on oma viieks aastaks võetud kohustusi üle lubatud määra vähendanud või nende täitmise enne kohustuse lõppu lõpetanud; või on kohapealse kontrolli tulemusel selgunud, et taotleja on eiranud vastava toetuse saamiseks kehtestatud nõudeid, mis toob samuti kaasa toetussumma kärpimisi.

Toetuse saajate nimekirjad koos määratud summadega avaldatakse PRIA veebilehel www.pria.ee 31. jaanuaril, summad hakkavad taotlejate pangaarvetele laekuma alates järgmisest nädalast ning väljamaksmised toimuvad veebruarikuu jooksul. Nagu eelnevailgi aastatel, makstakse kõiki toetuseliike eraldi ning kuna tegu on kaasfinantseeritavate meetmetega, võib ka ühe toetuse raha laekuda kahes osas - Eesti ja Euroopa Liidu osa eraldi.

Allikas:
Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti 29.01.08 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.