Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnamõju hindajad eelistasid kaitsealal ehitamist (2008-01-28 07:09:34)

 

Keskkonnateenistus ei kiitnud heaks keskkonnamõju hindamise aruannet, mis eelistas Vooremaa maastikukaitsealale 19 maja ehitamist praeguse olukorra säilimisele.

 

OÜ Järve Holding tahab veidi enam kui 40hektarisele Raigastvere järve äärsele kinnistule püsti panna kuni 36 elu- ja suvemaja, kirjutas Eesti Päevaleht.

Jõgevamaa keskkonnateenistuse töötajaid pani kulme kergitama arenduse tarvis OÜs Adepte valminud detailplaneeringu keskkonnamõju strateegilise hindamise aruande üks järeldusi. "Meile üllatuseks tunnistati aruandes käsitletud null-alternatiiv – mille järgi ei tohiks Järve kinnistule mitte ühtegi krunti teha – kehvemaks kui alale üheksateistkümne maja ehitamine," osutas teenistuse juhataja Rainis Uiga keskkonnamõju hindamisel kasutatud metoodika küsitavusele. "Maastikukaitsealale peaks ju olemasoleva olukorra säilimine kõige parem olema."

Adepte on keskkonnateenistuse otsuse vaidlustanud, leides, et teenistusel pole õigust keskkonnamõju hindamisel kasutatud metoodika õigsuses kahelda.

Sven Torpel OÜst Järve Holding ütles, et arendusplaani läbi minnes saaks praegu võsastunud ja rämpsu täis järveäärne korda ning paraneks ka veekogule avanev vaade.

 

Allikas: www.etv24.ee 28.01.08, toimetas Laura Raus

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.