Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kartulikasvatajad tõstavad hinda viljahinna tõusu tuules (2008-01-25 00:32:23)

 

Tuntud kartulikasvataja ning Laheotsa talu peremees Johannes Valk ütles, et kartulikasvatajad tõstavad hinda vilja ning teiste toiduainete hinnatõusu tuules.

 

"Makaron ja kartul asendavad üksteist. Kui ühe hind tõuseb, saab selle tuules ka kartuli hinda tõsta," rääkis Valk aripaev.ee-le. Ta tunnistas samas, et kui leiva, liha- ja piimatoodete hinnad tõusevad, ostetakse kartulit mõnevõrra rohkem.

 

Selleks, et toodangu müügil uue kartulisaagini välja tulla, on Valgul oma nipid. Vahepeal avastas talunik ehmatusega, et kui müük samamoodi jätkub, saab tema ladu tühjaks juba mai keskpaigas.

 

"Püüame venitada uue saagini. Müüme alati omatoodangut ega taha kartuli kvaliteeti sisseostetuga solkida. Seega peaks jätkuma juuli keskpaigani," selgitas Valk. Iga nädal vaatab ta Laheotsa talu müügitulemused üle ja kui varud plaanitust rohkem kahanevad, tõstab kartuli hinda.

 

"Aga ma ei usu, et ükski kartulikasvataja elaks juba nii hästi kui finantsvahendajad. Elame siiski peost suhu," lisas Valk. Lisaks on siinsed dotatsioonid naaberriikide kartulikasvatajatele makstavatest toetustest mitmeid kordi väiksemad.

 

Statistikaameti avaldatud kartulitoodangu 14% kasvu pidas Valk reaalseks. Peedi- ja porgandisaak oli 2007. aastal samuti hea, rääkis ta ja kommenteeris, "oli erakordselt hea juurviljaaasta. 2006 oli kuivavõitu."

 

Allikas: Äripäev 24.01.08, Anne Oja.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.