Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA pikendas mikropõllumajandusettevõtte arendamise investeeringutoetuste taotluste vastuvõttu (2008-01-24 15:35:35)

 

Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) pikendas Eesti Maaelu Arengukava (MAK) meetme 1.4.1 „Mikropõllumajandusettevõtte arendamise investeeringutoetus“ taotluste vastuvõttu nädala võrra, 7. veebruarini.

Taotluste vastuvõtt algas mullu 17. detsembril. 22. jaanuariks oli PRIA toetuste osakonna juhataja asetäitja Mati Mõtte kinnitusel laekunud 224 investeeringutaotlust summas 137,6 mln krooni. Käesolevale taotlusvoorule planeeritud eelarves on aga 458 mln krooni. Praegu on taotluste rahuldamiseks korraga kasutada nii 2007. kui 2008.a eelarve kahe aasta raha, edaspidi ühe aasta raha korraga.

Taotlejad on kurtnud, et neil on raskusi taotluseks vajalike dokumentide tähtajaks vormistamisega, samuti on neid selles abistavate finantskonsulentide jutule pääsemisel tekkinud pikad järjekorrad. Eestimaa Talupidajate Keskliit palus seetõttu taotluste vastuvõtu tähtaega pikendada.

„Inimestel, kes veel kaaluvad taotluse esitamist, tasub kindlasti teada, et selle meetme puhul on abikõlbulikud ka sellised kulutused, mis on tehtud juba enne taotluse esitamist, alates 1. jaanuarist 2007,“ rõhutas Mati Mõtte. „Tavaliselt saab raha küsida investeeringute eest, mis tehtud toetuse esitamise kuupäevast alates. Praegune tagasiulatuv võimalus on ainukordne erand, mis tehti sellepärast, et 2007 .aasta taotlusvoor algas alles 17. detsembril.“

Üks taotleja võib MAKi käesoleval perioodil aastail 2007-2013 kõnealust investeeringutoetust saada kokku kuni 1 564 660 krooni, kui aga toetust taotleb tulundusühistu või vähemalt kolm taotlejat ühiselt, on maksimaalne summa 4 693 980 krooni. Saadavat raha võib kasutada hoonete ja rajatiste ning neile juurdepääsuteede ehitamiseks, masinate ja seadmete soetamiseks, elektri-, veevarustus- ja kanalisatsioonisüsteemideks, aga ka loomapuuride, püsiistikute, mesindus- ja seenekasvatusinventari soetamiseks ja
paigaldamiseks jpm.

Mikropõllumajandusettevõtetele mõeldud meetmest saavad toetust taotleda maaettevõtjad, kes taotluse esitamisele eelnenud majandusaastal said omatoodetud põllumajandustoodete müügist müügitulu üle 37 552 krooni; nende aastabilanss ei tohi ületada 31 293 200 krooni ning töötajate arv peab jääma kahel eelnenud majandusaastal alla kümne.

Meetme 1.4.1 toetuse-taotluste vastuvõtt toimub PRIA piirkondlikes büroodes. Lisainfot saab PRIA keskusest Tartus, piirkondlikest büroodest ning PRIA koduleheküljelt www.pria.ee (vt
Toetused
MAKi toetusedmeede 1.4.1).

Allikas: PRIA 24.01.08 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.