Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Euroopa Liit asub rakendama põllumajandustootjasõbralikke nõudeid (2008-01-23 14:48:53)


21. ja 22. jaanuaril Brüsselis toimunud põllumajanduse ja kalanduse ministrite nõukogus jõuti kokkuleppele põllumajandustoetuste nõuetega vastavuse süsteemi rakendamises tehtavate muudatuste osas.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seedri sõnul on saavutatud kokkulepe tervitatav ja põllumajandustootja jaoks paindlik. “Nõuetele vastavuse süsteem on vajalik ja väärtustab neid põllumajandustootjaid, kes on nõudeid korrektselt täitnud”, ütleb Seeder. Samuti lisab ta, et Eestis pole nõuetele vastavusega siiamaani olulisi probleeme olnud ja meie põllumehed on olnud seaduskuulekad.

Vastavalt kehtivale seadusandlusele hakatakse nõuetele vastavust uutes liikmesriikides rakendama aastast 2009, vanades liikmesriikides kehtivad nõuded juba 2004. aastast. Nõuetele vastavuse süsteemi kohaselt ei saa nõudeid rikkunud põllumajandustootja mitte ainult järelvalveasutuse ettekirjutust, vaid tema toetust hakatakse vähendama. Erinevate nõuete rakendamise osas tehti erisusi, näiteks keskkonnanõuete täitmise puhul rakendub süsteem 2009. aastast, toidu-, veterinaar- ja taimekaitsenõuete puhul aga 2011. aastast.

Nõuetele vastavuse süsteem hõlmab endas 18 direktiivi, mille hulgas on näiteks keskkonna, loomade heaolu, toidu ja veterinaarnõuded, mida põllumajandustootja peab toetuse rakendamisel järgima.

Lisainfo: Karina Loi, põllumajandusministeeriumi pressiesindaja, tel 625 6254; 529 1403.

 

Allikas: põllumajandusministeeriumi 23.01.08 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID