Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Matsalu rahvuspargi raamatukogu sai annetuse (2008-01-21 14:59:11)


Tuntud ornitoloog Jüri Keskpaik annetas eelmisel nädalal Matsalu raamatukogule oma teaduskirjanduse kogu, mis käsitleb sookurealaseid uurimusi.

Tegemist on ligi 600 trükis ilmunud raamatu, käsikirja ja tudengite uurimistööga.


Riikliku Looduskaitsekeskuse (LKK) Hiiu-Lääne regiooni direktor Kaja Lotman ütles, et raamatukogumi väärtus seisneb selles, et tegu on pika aja jooksul kogutud sookurealase kirjandusega. Tänapäeval on raske hankida näiteks Leedu või Venemaa 70-ndate aastate analoogseid trükiseid, mida omal ajal trükitigi väga väikeses tiraažis.

Jüri Keskpaik on Eesti ornitoloog, lindude ökofüsioloogia ja etoloogia uurija. Ta on uurinud peamiselt lindude termoregulatsiooni, ökofüsioloogiat, lennufüsioloogiat, tard-und, rännet jm. Keskpaik kasutas Eestis esimesena lindude uurimisel biotelemeetrilist meetodit. Keskpaiga sõnutsi soovis ta selle kingituse teha sellepärast Matsalule, et siin alustas ta sookure rändealaste süstemaatiliste vaatlustega.

Aastatel 1965-1993 töötas ta Eesti TA Zooloogia ja Botaanika Instituudis ning aastatel 1993-1996 oli Tartu ülikooli zooloogia ja hüdroloogia instituudi õppeülesannete täitja.

Lisainfo: Kaja Lotman, LKK Hiiu-Lääne regiooni direktor, 524 7899, e-post kaja.lotman@lk.ee.

Allikas: Riikliku Looduskaitsekeskuse 21.01.08 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.