Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Berliinis algab taas roheline nädal (2008-01-17 15:31:26)


18.-27. jaanuarini toimub Berliinis 73. toiduaine- ja põllumajanduslaat Internationale Grüne Woche (rahvusvaheline roheline nädal), millel juba traditsiooniliselt on oma rahvusliku väljapanekuga esindatud ka Eesti.

Põllumajandusministeeriumi delegatsioon eesotsas põllumajandusminister Helir-Valdor Seederiga osaleb messil 18.-20. jaanuarini. Messi raames kohtub minister Ukraina ja Gruusia ning Saksamaa Liitvabariigi Mecklenburg-Vorpommerni ja Sachsen-Anhalti liidumaade põllumajandusministritega. Viimastega on plaanis allkirjastada seniseid kahepoolseid koostöömemorandumeid täiendavad koostööprogrammid ning Ukrainaga koostöömemorandum. Seeder osaleb ka liiduminister Horst Seehoferi ja Berliini linnapea Klaus Wowereiti pidulikel vastuvõttudel.

Laupäeval, 19. jaanuaril, toimub messi raames rahvusvaheline põllumajandusministrite konverents teemal “Globaalne konkurents põllumajanduslike toormaterjalide pärast - mõju põllumajandussektorile ja tuleviku äristrateegiatele” , millel osaleb ka põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.

Põllumajandusministeeriumi ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja korraldusel on Eestil ühisväljapanek 105 m² suurusel messipinnal ning külastajatele pakutakse Eesti tooteid. Firmadest on Grüne Wochel V.G.A. Kaubandus ja OÜ Tervix oma toodanguga, lisaks on esindatud E-Piim (erinevad juustud), Saaremaa Piimatööstus (kadaka juust), Valio (erinevad juustud), Arke Lihatööstus (põdralihast suitsuvorst ja snäkid), Viru Kalatööstus (kilu, sprotid õlis), Maag Piimatööstus (kohukesed), Pere Leib (kamajahu, rukkileib), Kalev (kommid, kommikarbid), Balti Sepik (erinevad küpsised), Põltsamaa Felix (sinep, erinevad kõrrejoogid), Sagro (mädarõigas), Värska vesi (Setu kali), Liviko (liköör Vana Tallinn, viin Viru Valge), Vastse-Kuuste Lihatööstus (grillvorst), A le Coq (Õlu).

Lisainfo: Janika Salev, avalike suhete osakonna juhataja tel 625 6561; 503 8573.

 

Allikas: põllumajandusministeeriumi 17.01.08 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.