Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kevademärgid botaanikaaias (2008-01-16 11:59:35)

 

Hakkab juba traditsiooniks saama, et jaanuari algul õitsevad Tallinna Botaanikaaias jaapani nõiapuu (Hamamelis japonica) „Zuccariniana”

 

ja harilik näsiniin (Daphne mezereum).

 

Soojad ilmad, mil päeval kerkib temperatuur üle 5 soojakraadi, meelitavad varakevadised õitsejad tegutsema. Tava-aastatel puhkevad õied märtsi lõpus või aprilli esimesel poolel.

 

Õitsemist jätkab septembris alustanud suurelehine nõiapuu (Hamamelis macrophylla). Põhiõitsemine jäi septembri lõppu–oktoobrisse. Hiljem on avanenud okstel järjest üksikuid õisi. Põõsal on osa õisi ära õitsenud ja osa on kahjustatud külma poolt. Nõiapuud paiknevad muruplatsi keskel elupuuheki ja kõrgekasvuliste püsilillede ekspositsiooni ja seda piirava paekivimüüri vahel.

 

Näsiniinel on avanenud esimesed õied. Õied lõhnavad tugevalt. MÜRGINE! Näsiniin paikneb suurelehiste pärnade (Tilia platyphyllos) rühma (mis on kollektsiooni kõige kõrgem pärnade rühm) Pirita jõe poolsel küljel.

 

Kel aega on, tulge vaatama. Kui taas külmaks läheb, kaob õite ilu.

 

Allikas: Tallinna Botaanikaaia 16.01.08 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.