Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Juulis täitub 290 aastat Kadrioru pargi asutamisest (2008-01-16 00:18:30)

 

Kadrioru pargi 290. juubeliaastal jätkub pargirajatiste korrastamine vastavalt kindlaksmääratud arengusuundadele ja ettevalmistamisel on kogu aastat hõlmav ürituste kava.

 

Abilinnapea Deniss Boroditši sõnul lõpetati möödunud aastal Luigetiigi ümbruse rekonstrueerimine, rajati Noortepark ja lõpetati Lilleaia purskkaevude renoveerimine. „Edaspidi jätkuvad pargi ülejäänud osade projekteerimis- ja renoveerimistööd vastavalt arengukavale,” ütles Boroditš. „Kogu tegevuse eesmärk on muuta Kadriorg park-muuseumiks, kus on eksponeeritud pargikujunduse erinevad ajastud ja võtted.”   

 

2008. aastal alustatakse Kadrioru pargi kõige väärtuslikumate osade, milleks on lossi ümbrus ja Peeter I maja ümbrus, ennistamist regulaarpargiks. Käesoleval aastal tellitakse projekt, mille kohaselt Peetri maja ümbrus rekonstrueeritakse Kastaniaiaks. Kirdetiigi ümbruses alustatakse Jaapani aia rajamist ja Kirdetiigi kose veesüsteemi uuendamist. Lilleaias hakkavad kevadel tööle renoveeritud purskkaevud, kus lisaks   veevoolule avaldavad inimestele muljet ka valgusefektid ja muusika.

 

Juubeliaastaks kavandatud suvekontsertide hooaeg algab juunis ning lõpeb septembris. Iga kuu on kavas üks suur üritus ja üks nooremale külastajale suunatud üritus, milleks on uus sari „Kadrioru Unplugged”. Sünnipäevahõngulisele hooajale paneb väärika punkti septembris toimuv linnakodanike südameis kindla koha leidnud üritus „Valgus kõnnib Kadriorus”.

 

Kadrioru lossi ja pargi – Põhja-Euroopa ühe kaunima barokkansambli ajalugu ulatub 1718. aastasse. 22. juulil 1718 alustas Vene tsaar Peeter I koos itaallasest arhitekti Niccolo Michettiga lossi ja pargi rajamist Tallinna lähedal looduskaunis piirkonnas, mis hiljem hakkas keisrinna Katariina I auks kandma Kadrioru nime.

 

Allikas: www.tallinn.ee 15.01.08.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.