Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Soe ilm ajas konnad talveunest tiigijääle hüppama (2008-01-15 21:01:25)

 

Läinud pühapäeval jäi Valgamaal Kuutsemäe lähistel ettevõtja Vallo Jürisoo fotoobjektiivi ette kaks konna tiigijääl, bioloog Ivar Ojaste sõnul oli tegemist tõenäoliselt sooja ilma tõttu talveunest ärganud rohukonnadega.

 



«Esimene mõte oli, et ilm on hukas,» märkis Jürisoo Arula külas tiigil avanenud vaatepilti kommenteerides. Mehe sõnul hüpanud konnapaar jää peal ringi ning käinud ka külmas vees ujumas.

 

Riikliku looduskaitsekeskuse peaspetsialist, bioloog Ivar Ojaste ütles Postimees.ee-le pärast piltide uurimist, et tegemist on rohukonnadega, kes nagu teisedki konnad peaksid praegu veekogude põhjas talvituma.

 

Ojaste pakkus, et ilmselt olid jääle sattunud konnad kuskil kehvemas kohas talvitumas, soojade ilmade tõttu aga virgusid ning paremat kohta otsima minnes sattusid jää peale.

 

Ojaste möönis, et konn keset jaanuarikuud jää peal hüppamas on võrdlemisi tavatu vaatepilt.

 

Jürisoo püüdis ilmselgelt valesse kohta sattunud kahepaikseid vette tagasi aidata. Lõpuks see tänu kobraste uuristatud augule õnnestuski ning konnad kadusid jää alla.

 

Ivar Ojaste pidas Jürisoo teguviisi mõistlikuks. «Kahju ta sellega vaevalt tegi, sest jää peal oleksid nad varem või hiljem hukka saanud.»

 

Allikas: www.postimees.ee 15.01.2008, Kirill Teiter, Mirjam Mäekivi.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.