Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Soojal talvel lindude söötmine võib neile kahju teha (2008-01-13 06:51:18)

 

Tallinna Linnuklubi liige Meelis Uustal paneb inimestele südamale, et praegusel soojal talvel ei ole luikede ja teiste veelindude saia-leivaga söötmine vajalik ning selline toitumine mõjub lindude seedimisele üleüldse halvasti.

 

Aasta-aastalt jääb Eestisse üha rohkem linde, kes varem lõunamaale lendasid, jäädes lootma inimeste antavale toidule, mis võib aga lindude seedimise rivist välja viia ning nende tervise ohtu seada, vahendas Reporter.ee videolõik.

 

«Loomulikult käivad osad inimesed parte ja luiki päris aktiivselt toitmas. Kuid siiski tuleb südamele panna, et praeguse talvega ei ole veelindude toitmine küll üldse vajalik,» ütles Uustal, kelle hinnangul on sai siiski inimeste toit.

 

Suure külma ajal on lubatud luiki randa toitma minna küll, kuid vastavast vajadusest annab teada siiski Riiklik Looduskaitsekeskus, sest muidu tehakse lindude toitmisega rohkem kahju kui head.

 

Allikas: www.postimees.ee 12.01.08, Andreas Sepp

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.