Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA maksab välja põllumajanduskultuuride täiendava otsetoetuse (2008-01-10 16:49:55)

 

14.-15. jaanuaril maksab Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) 6453 taotlejale välja 103,3 miljonit krooni põllumajanduskultuuri täiendavat otsetoetust. Toetuse suurus on 292,47 krooni hektari kohta.

Põllumajanduskultuuride täiendav otsetoetus on üks pindalatoetuse liikidest ning möödunud aastal sai seda taotleda esmakordselt. Kokku on PRIA seega järgmise nädala alguseks enam kui 17 tuhandele taotlejale välja maksnud ligi 950 miljoni krooni eest 2007. aastal taotletud pindalatoetusi.

2007. aastal esmakordselt taotletava nn. tootmisest lahti seotud põllumajanduskultuuri täiendava otsetoetuse saamise eeldus oli see, et taotleja pidi taotluse objektiks olevail põldudel juba 2006. a põllukultuure kasvatama. 2007.a ei pruukinud põllul olla just needsamad kultuurid, mis aasta varem - oluline oli põllumajandusliku tegevuse jätkumine sellel pinnal.

Kõnealust toetust makstakse alates 14. jaanuarist välja kokku 6453 taotlejale 353 326 hektari eest, toetuse suurus ühe hektari kohta on 292,47 krooni.

Samas oli selle toetuse taotlejaid tunduvalt rohkem, 7494 - seega 1041 taotlejale toetust ei määratud. Peamise põhjusena tõi PRIA otsetoetuste büroo juhataja Tanel Trell välja, et toetust küsisid ka inimesed, kelle põldudel 2006.a kindlaksmääratud kultuure polnud või polnud deklareeritud põldegi.

Kõnealusest 103 miljonist kroonist kõige suurem osa läks Lääne-Virumaa taotlejatele
ligi 16 miljonit krooni. Järgnesid Tartu- ja Viljandimaa. Tabel toetuse summade kohta maakondade kaupa on failina pressiteatega kaasas - vt esimene tabel, ülejäänud kaks tabelit näitavad detsembris väljamakstud pindalatoetusi.

Põllumajanduskultuuri täiendava otsetoetuste saajate nimekiri on nähtav PRIA kodulehel www.pria.ee toetuste lingi all.

Taotlejad ootavad PRIA otsuseid veel mitut liiki pindalatoetuste määramise kohta, mille taotlused on esitatud mullu maikuus. Agrokeskkonna ja vähemsoodsate alade toetuste büroo juhataja Toomas Tõrra kinnitas, et ebasoodsamate piirkondade toetuse keskkonnasõbraliku tootmise toetuse, mahepõllumajandusliku tootmise toetuse ning ohustatud tõugu loomade toetuse määramine toimub PRIA-s 25. jaanuaril ning väljamaksmine algab veebruaris.


Lisateave: Maris-Sarv-Kaasik, PRIA pressiesindaja, tel 7371 215, 5533 739; e-post maris.sarv-kaasik@pria.ee.

Allikas: Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti 10.01.08 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.