Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Sool annab tervist (2008-01-06 07:19:26)

 

Soola kasutatakse nii sees- kui välispidiselt paljude haiguste ja krooniliste vaevuste leevendamiseks, kirjutab Pärnu Postimees.

 

Pärnus tegeleb soolaravi ehk haloteraapiaga sakslanna Gertrud Langeheine, kes on ise soola abil paranenud mitmest lapsepõlves põetud raskest haigusest. Naine tõi aastaid tagasi Eestisse esimese soolalambi, töötab praegu terapeudina Tervistavas Stuudios (Rüütli/Pühavaimu 28), peab soolatoodete kauplust Lepa kaubanduskeskuses ja nimetab soola propageerimist oma elutööks.

 

Soolased inimesed

 

«Meie keha koosneb veest, soolast ja mineraalainetest,» rääkis Langeheine. «Sool on meie kehale väga omane aine, mis vastutab rakkude elektrisüsteemi eest. Kristalne sool sisaldab ideaalse süsteemi energiat, selle abil saavad keharakud tervendatud ja täituvad taas energiaga.»

Esimesed teated soolaravist on Egiptusest 300 aastat enne Kristust, tänapäevaks on loodud soolaravilaid paljudesse Euroopa riikidesse. Ravilatena kasutatakse ka looduslikke karstikoopaid, kus positiivset mõju avaldavad negatiivset elektrilaengut kandvad kaltsiumi ja magneesiumi ioonid. Paljude haiguste puhul mõjub hästi lihtsalt soolane mereõhk, mis Eestis siiski polevat nii soolane kui näiteks Põhja-Saksamaal.

Eestiski on paljudes sanatooriumides soolakambrid, mida arstid soovitavad külastada leevendamaks ülemiste hingamisteede, kurgumandlite ja põskkoopa põletikke, kroonilist bronhiiti, nohu, köha ja astmat.

Sool hävitab mikroobe, mistõttu põletikulised protsessid organismis taanduvad, ripsepiteeli kaitse- ja töövõime paraneb, immuunsüsteem tugevneb ja närvisüsteem tasakaalustub soola aerosoolis sisalduvate negatiivsete ioonide tõttu.

Langeheine nimetab soolaravi efektiivsust veel paljude teiste hädade puhul: allergilised haigused, psoriaas, neurodermiit, seenhaigused, herpes, akne, seedimise, vere- ja lümfiringe ning ainevahetuse häired, liigesehädad, närvivalud, suu ja hammaste hügieen, külmetushaigused, massaaž ja iluravi.

«Soolakamber on vaid teraapia üks osa,» väidab Langeheine. «Soola kasutatakse väga erinevatel viisidel: soolavannid, soolaõliga võidmine, soolalambid, soolaauru inhalatsioon, soolveega nina ja suuõne loputamine, soolvee joomine.»

 

Sool lambis, taskus ja saunas

 

Langeheine peab oluliseks enne ravi alustamist inimest täpsemalt diagnoosida, et teada saada, kui palju mis liiki soola ja millise meetodiga konkreetse isiku puhul kasutada. Tõsisema probleemiga on vaja arsti analüüse. Soolaraviga tuleb olla ettevaatlik kõrge vererõhu ning südame ja neerude probleemide korral.

Raviks kasutab terapeut vaid maapõuest kaevandatud miljonite aastate vanust soola, sest erinevalt meresoolast on see keskkonnareostusest puutumata, energeetiliselt puhas ja omab tugevat keha ja energiaid puhastavat toimet. Hoopis maha laidab naine tööstuslikult toodetud nn köögisoola, mis on kasulikest mineraalainetest puhastatud. Selle kehavõõra ainega ei oskavat keha midagi peale hakata, vaid sadestab selle jäägid liigestesse või naha alla tselluliidiks.

Kui tõsisemate terviseprobleemide korral oleks enne ravi alustamist kindlasti terapeudi nõu tarvis, siis saunas soolaga hõõrumine ei tee kahju kellelegi, samuti soovitab Langeheine madala vererõhuga inimestel kanda taskus soolakivikest, mille limpsimine pidavat kohe väsimuse peletama, energiat ja jõudu andma.

Samuti võiks igas kodus olla looduslikust soolakristallist lamp, mis parandab siseruumide atmosfääri.

 

Allikas: www.tarbija24.ee

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.