Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Lilleseadja Piret Põllu pälvis tunnustuse (2007-12-28 07:22:11)

 

Suuremõisa tehnikumi floristika eriala õpilane Piret Põllu pälvis Tartus, Sisustus E Kaubamaja ning ajakirja Kodukiri koostöös korraldatud lilleseadekonkursil Talvemuinasjutt 2007 parima noore lilleseadja tunnustuse.

 

Kopsaka auhinnafondiga konkursil osales üksteist lilleseadet. Kompositsioonide autorid olid Tiina Lehiste, Halja Oks, Reet Juurik ning uued tulijad Ain Tats, Airi Sinimets, Liisa Kurvits, Kai Kikkerpuu, Irma Tubli, Ingrid Puis ning Laili Lutsar ja Piret Põllu Hiiumaalt. Töid saab Tartus Sisustus E Kaubamajas (Tehase 16) vaadata veel kuni 6. jaanuarini.

 

Žürii tegi oma valiku 12. detsembril ning parimad kuulutati välja 20. detsembril. Esimene koht läks Liisa Kurvitsale, teise koha sai OÜ Jardini lilleseadja Halja Oks ja Reet Juurik ning kolmas koht läks Ingrid Puisile. Auhindu pälvis ka noorim lilleseadja Piret Põllu, kellele Sisustus E Kaubamaja salongid Ideesisustus andsid üle tooli “Fatboy” ning Stonestudio nimelise kruusi.

 

Piret Põllu rääkis, et võistlus oli tema jaoks sel alal esimene. Lilleseadet on ta õppinud Suuremõisa tehnikumis, kus lõpetas esmalt rahvusliku käsitöö ja dekoratsiooni eriala ning jätkas floristika erialal. Selle peaks ta kõigi eelduste kohaselt lõpetama tuleva aasta juunis.

Lilleseade konkursile mineku mõtte pani Piretile pähe tema õpetaja Taavi Tuulik.

 

“Võtsin kaua hoogu, algul polnud ühtegi ideed. Hiljem tuli neid seeeest kohe hulgi,” muigas Põllu. Suurimaks “pähkliks” oli tema sõnul see, et seade pidi samal tasemel säilima 37 päeva, kusjuures valdav osa kasutatavast materjalist pidi olema taimne.

 

“Tegin hulgaliselt katseid, proovisin, mis taimed vastu peavad. Minu valik langes sukulentidele ehk kaktustele,” vahendas nooruke lilleseadja, kelle sõnul kulus tal seade eeltööle vähemalt kuu. “Kui see tööpäevadesse arvestada, siis kulus 2-3 päeva kindlasti. Kui lisada metsas puukoore järel käimine, siis ilmselt enamgi,” arvas ta.

 

“Minu töö tundus olevat hoopis teisest ooperist,” oli ta algul pessimistlik. Pireti sõnul jäi talle tegelikult lõpuni segaseks, mida hindajad hindasid. Tema arvates olid mõned osalejad läinud väga kerget teed, kasutades ainsa taimse materjalina sammalt ning lilleseadet oli töödes vähe. “Kõik sõltub sellest, mida talvemuinasjutu all silmas pidada,” sõnas ta.

 

Samas avaldas Piret kiitust oma õpetajale Taavi Tuulikule. “Olen oma kooli üle uhke. Ka Tartus panin end kirja Suuremõisa tehnikumi nime all. Minu jaoks oli väga tähtis, et ka kooli nimi jääks silma, sest minu arvates on siinsed õpetajad väga tugevad,” selgitas Piret. Tema arust on rumal see jutt, et Hiiumaal on kauge õppimas käia. “Ka Räpina on ju päris kauge ja kõrvaline koht aga seal ikka õpitakse,” tõi ta näite.

 

Ehkki neiu alles studeerib floristikat, on tema kogemustepagas muljetavaldav. Lillepoes hakkas praegu 22aastane neiu abiks käima juba 10. klassis. Toona proovis ta kätt Kärdlas apteegimajas tegutsenud Orhidee kaupluses. Praegu peab ta koos Kristel Kännuga Kärdla turul Pääsukese Lilleäri. Kokku on Piret Põllu sel alal tegutsenud juba kuus aastat.

 

Kadi Laid, Hiiu Leht

 

Allikas: www.hiiumaa.ee 28.12.07.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.