Norra ekspertide sõnul võib ööseks lauale jäetud jõulutoitude söömine järgmisel päeval olla ohtlik ja tekitada kõhuhädasid.
Juba kolm tundi toatemperatuuril seisnud toidus leidub piisaval hulgal baktereid tõeliste kõhuhädade tekitamiseks, kirjutas VG Nett.
«Isegi kui toit uuesti üles soendada, võivad mõned bakterid ellu jääda ja haigusi põhjustada,» ütles toiduuringutega tegelev teadlane Solveig Langsrud.
Jõulud on Norra teadlaste sõnul kõhulahtisuse ja oksendamise kõrghooaeg, sest inimesed jätavad toiduvalmistamisel hügieeni unarusse.
«Enamus on ööpäeva möödudes jälle terved ja seetõttu ei pöörduta kunagi arsti poole,» lisas Langsrud.
Eksperdid soovitavad toiduvalmistamisel järgida lihtsaid hügieenireegleid ja ka järgmisel päeval söömiseks mõeldud jõulupraad kiiresti maha jahutada
Allikas: tarbija24.ee