Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Soome jõulupealinnas kuulutatakse välja jõulurahu (2007-12-24 01:17:00)

 

24. detsembri keskpäeval kuulutatakse jõulurahu nii Eestis kui Soomes, kuid erinevalt Tallinnast koguneb Soome jõulupealinnaks nimetatud Turu Toomkiriku juurde mitte kümneid vaid tuhandeid inimesi.

 

Soome jõulupealinnaks tituleeritud Turus viib jõulurahu väljakuulutamise traditsioon kaugesse keskaega ja selle algust polegi päris täpselt dateeritud, vahendab Kanal2 uudistesaade «Reporter».

 

Tänapäeval ette loetava jõulurahu tekst on pärit sellest ajast, kui Turu linn 1827.aastal maani maha põles ja hävis ka suurem osa linna väärtustest. Otse pärgamendiürikult loeb sõnumi ette linnajuht, kelleks tänavu on Jouko Lehmusto.

 

Erinevalt Tallinnast koguneb homseks keskpäevaks Turu Toomkiriku juurde mitte kümneid vaid tuhandeid inimesi.


Sellele rahvahulgale lisanduvad need miljonid, kes Soome televisiooni otseülekandes Turus toimuvat näha saavad, lisaks raadio ja veebiülekanne.


Jõulutraditsioonid Turus on saanud täiendust pisut rohkem kui 10 aastat tagasi, kui oikumeenilisel jumalateenistusel on jõulusõnumit edastanud kõrged külalised. Nende seas on olnud nii Eesti president Lennart Meri, Rootsi peaminister Göran Pärsson, tänavu aga Eesti peaminister Andrus Ansip.

Allikas: www.postimees.ee 23.12.07


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.