Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kes peab kuuskede päritolu tõestama? (2007-12-22 00:06:53)

 

Hiiu Lehes ilmus lugu jõulukuuskede seaduslikust raiumisest ja transportimisest. Mis maagiline arv see kümme kuuske on, et siis peab nende päritolu rohkem tõestama?

 

Vastab Leili Tuul, keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõunik:

Metsaseaduse mõistes käsitletakse raiutud dekoratiivpuid, antud juhul siis kuuskesid, kui neid on üle kümne, metsamaterjalina. Kui neid on kümme ja alla selle, siis dekoratiivpuudena.

 

Kuuskede transportija peaks suutma vajadusel tõestada, et kuused on raiutud oma metsast või hangitud seaduslikul teel. Kui omanik viib autoga ühte kuni kümmet kuuske, võiks kaasas olla väljavõte kinnistusraamatust, kus on näha, et ta on metsaomanik ja kuused oma maalt raiunud. Kui tal on juba koorem kuuskesid, st üle kümne, peaks kaasas olema kindla vormistusega veoseleht, kus kirjas kuuskede kogus, päritolu, kellele ja kuhu viiakse, millise autoga jne.

Kui kuuski veab keegi, kes ise pole metsaomanik, peab tal kuni kümne kuuse puhul olema ette näidata kuuse või kuuskede ostumüüki tõendav dokument, maksekviitung või väike kirjalik tõend metsaomanikult kuuskede müümise/andmise kohta. Kui kuuskesid on rohkem, peaks kaasas olema metsamaterjali üleandmise-vastuvõtmise akt, mis näitab, kes puud andis ja milliselt kinnistult.

 

Allikas: www.hiiumaa.ee 21.12.07.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.