Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tuleohutuse meeldetuletus pühadeks (2007-12-22 00:02:53)

 

Pühad on rõõmuaeg, kuid selleks, et jõuluajast ainult head mälestused jääksid, tuleb tähelepanu pöörata ka ohutusele. Talviste pühade ajal kasutatakse rohkem kui muul ajal lahtist tuld. Peomeeleolus on tihtilugu tähelepanu hajutatud. Selleks, et õnnetust ei juhtuks, tuleb kinni pidada lihtsatest ohtusnõuetest.

 

Põlevat küünalt ei tohi järelevalveta jätta, küünal võib sulades või tuuletõmbega ümber kukkuda. Küünal tuleb paigutada mittepõlevale alusele ning paika, kus leegi läheduses ei ole tuld võtvaid esemeid, kardinat või kuuseoksi. Puit või paber küünla aluseks ei sobi.

 

Toidu valmistamisel ära jäta sööki pliidile järelevalveta, kõrbema läinud toit võib süttida või suits ja ving vingumürgituse põhjustada. Õli võib pannil suurel kuumusel süttida.

Põlema läinud õlile ei tohi mingil juhul vett peale visata, vesi lööb kuuma õli mööda kööki laiali ning süttida võib kogu ruum ja inimene ise põletushaavu saada. Põleva õli kustutamiseks nihuta pann pliidilt kõrvale ning kata põleng tulekustutusvaibaga, märja käterätiku või poti kaanega.

 

Sauna tuleb aeg-ajalt jälgida nii kütmise ajal kui pärast kütmist.

 

Puhurid ja õliradiaatorid ei ole mõeldud ööpäevaringseks kasutamiseks, ülekuumenenud seadmed võivad süttida.

 

Kui tulekahju on puhkenud, helista hädaabinumbrile 112 ja kutsu kohe abi ning asu alles siis võimalusel ise tuld kustutama.

 

Abi kutsumata ise kohe kustutama asudes võib siiski juhtuda, et oma jõud põlengust üle ei käi ja tulekahju paisub hoopis suuremaks. Abi jõuab kutsumisega viivitatud aja võrra hiljem kohale. Mida hiljem tulekahjule jaole saadakse, seda suuremad on põlengu hävitavad tagajärjed.

 

Suitsuandur on hea jõulukink.

 

Hädaabinumbrilt 112 saab kutsuda kiirabi ja päästeteenistust.

 

Sirle Matt, Lääne-Eesti päästekeskus

 

Allikas: www.hiiumaa.ee 21.12.09.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.