Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ravimite kasvatamine Põhja-Euroopa põldudel (2007-12-21 06:43:08)

 

Kui Aarhusi (Taani) ülikooli teadlaste uuringud vilja kannavad, hakatakse põldudel toidu, sööda ja kütuse tooraine kõrval ka meditsiinis kasutatavate ravimite jaoks materjali kasvatama.

 

Peamiselt Põhja-Euroopa ravimtaimedele keskenduv uuring võtab vaatluse alla mitmete tuntud ravimtaimede kasvatamistehnoloogiad, nende keemilise koostise muutused, samuti toimeainete eraldamismeetodid ning funktsionaalsetes toiduainetes kasutamise võimalused.

 

Põhilise lõppväljundina suunatakse tähelepanu 2. tüüpi diabeedi raviks sobivate ravimtaimede viljelemisele. Esialgsete uuringute põhjal on leitud, et suhkruhaiguse raviks on perspektiivsemad salvei, piparrohi, kõrvenõges.

 

Katsetes kasutatakse nii koekultuure kui ka toimeainete efektiivsuse testimist katseloomadel. Kuna ravimtaimede turul on palju segadust tekitavat infot ning ebaühtlase kvaliteediga partiisid, püütakse antud uuringuga iga perspektiivse kultuuri puhul määratleda selle keemilise koostise muutumise piirid ning neid mõjutavad tegurid. Projekti tulemuste kohta saab täpsemat teavet meili teel: Kathrine.Bisgaard@agrsci.dk

 

Allikas: Põllumehe e-uudised, nr 14, 2007.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.