Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Toetus põllumajandusmaade metsastamiseks (2004-11-26 21:13:33)
25. novembril anti Põllumajanduse ja maaelu arengu nõukogu istungil ülevaade uuel aastal avatavast põllumajandusmaade metsastamise toetusest. Abiraha andmise eesmärgiks on vähendada põllumajanduslikust kasutusest väljajäänud ja selleks vähemsobivate maade osakaalu.

Toetust võib taotleda metsakultuuri rajamiseks põllumajandusmaale, selle edasiseks hooldamiseks ja ühekordseks täiendamiseks, hukkunud metsakultuuri taastamiseks.

Metsakultuuri rajamistoetuse taotlus-tegevuskava ja põllumassiivi kaardi peab enne Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametile (PRIA) esitamist kooskõlastama piirkondliku maaparandusbüroo ja maakonna keskkonnateenistusega.

2005. a kavandatakse taotluste vastuvõttu ajavahemikus 14.-24. märtsini. Rajatud metsaistandiku hooldus- ja täiendamistoetust saab taotleda alates 2006. aastast.

Metsakultuuri rajamise toetuse määr on 13 796 kr/ha, hooldustoetuse määr 1205 kr/ha ja täiendamistoetuse määraks on 2003 kr/ha.

Metsastatav põllumajandusmaa peab olema toetuse taotlemisele eelneva viie aasta jooksul olnud vähemalt üks kord kasutuses.

Põld, mille kohta toetust taotletakse, peab olema kantud põllumajandustoetuste ja põllumassiivide registrisse.
Minimaalne põllupind, mille kohta toetust antakse, on 0,30 hektarit ja maksimaalselt saab üks taotleja toetust 30 hektari metsastatava põllumajandusmaa kohta.
Üle 5 hektari suuruse põllu boniteet peab olema alla 35 hindepunkti.

Istutusmaterjalina võib kasutada Eestis metsapuudena kasvatada lubatud puuliike (v.a hübriidhaab ja okaspuu jõulupuu kasvatamise eesmärgil).

Allikas: Põllumajandusministeeriumi pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.